29.08.2018 - SNPPC a propus mărirea diurnei

29.08.2018 - SNPPC a propus mărirea diurnei

Comunicate

 

În cadrul ultimei şedinţe de dialog social, care a avut loc la sediul MAI, în prezenţa reprezentanţilor confederaţiilor sindicale şi ai structurilor responsabile din minister, membrii Biroului Executiv SNPPC – care au reprezentat la activitate Confederaţia Naţională Sindicală ,,Cartel ALFA”, din care facem parte  –  au propus mărirea cuantumului diurnei, pentru deplasările/misiunile interne, de la 17 lei/zi, cât prevede în prezent H.G. nr. 1860/2006, la o valoare cuprinsă între 70-100 lei/zi.

În susţinerea acestei propuneri am invocat faptul că actuala reglementare datează de peste 12 ani, timp în care preţurile şi inflaţia au cunoscut creşteri anuale, iar valoarea de referinţă a diurnei nu mai este de actualitate. In plus, poliţiştii/poliţiştii de frontieră care efectuează misiuni interne, în interesul soluţionării unor dosare penale, sunt dezavantajaţi faţă de lucrătorii din Parchete, deşi au o contribuţie definitorie la bunul mers al activităţii judiciare. Totodată, poliţiştii delegaţi, care desfăşoară activităţi în zilele de sâmbătă, duminică şi în cele de sărbători legale, nu pot fi remuneraţi, angajatorul având la dispoziţie doar posibilitatea compensării cu timp liber corespunzător.

Propunerile au fost făcute în contextul în care, pe ordinea de zi a şedinţei s-a aflat proiectul unui act normativ pentru stabilirea drepturilor de diurnă, cazare, hrană, facilitarea legăturii cu familia, recreere şi transport ale participanţilor la misiuni internaţionale, iar la acest punct am susţinut ca personalul MAI să beneficieze de aceleaşi drepturi ca personalul celorlalte structuri militare care ia parte la misiuni similare.

De asemenea, reprezentanţii organizaţiei noastre au solicitat informaţii despre o adresă care circulă în teritoriu, emisă de către DGF, cu nr. 361340/16.07.2018, legată de suportarea cheltuielilor de transport în cazul testărilor psihologice la Centrul de profil din Bucureşti.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: