Comunicate

29.09.2020 - FSNPPC monitorizează acordarea restanțelor salariale și recalcularea pensiilor militare de stat, pentru cei în drept

29.09.2020 - FSNPPC monitorizează acordarea restanțelor salariale și recalcularea pensiilor militare de stat, pentru cei în drept

 

În  contextul punerii în aplicare, începând cu luna în curs - așa cum am informat în comunicatul nostru din 7 septembrie -, a ,,OUG nr. 75 din 14.05.2020, pentru completarea OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri (...)”, se vor acorda restanțele salariale pentru polițiștii în activitate și se vor recalcula pensiile militare de stat, pentru cei care au trecut în rezervă, începând cu data de 01 ianuarie 2017.

În acest sens, președintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, a avut discuții cu factorii decizionali din MAI și din inspectoratele generale, pentru a identifica eventualele probleme pe care le implică procesul de recalculare a salariilor și pensiilor, dar și pentru a monitoriza activitatea în cauză, conform Normelor metodologice de aplicare a OUG 75, atât la nivel central, cât și teritorial, urmând ca FSNPPC să se implice în toate situațiile care ne vor fi reclamate de către membrii noștri de sindicat, polițisti în activitate sau în rezervă.

Reamintim faptul că actul normativ instituie reglementări privind reconstrucția salariilor polițiștilor și acordarea drepturilor restante, începând cu octombrie a.c., pe ultimii trei ani, de la 1 ianuarie 2017 și până în prezent, prin recalcularea sporurilor pentru pericol deosebit,  fidelitate și studii superioare - în cazul agenților de poliție/poliție de frontieră.

Pentru membrii SNPPC pensionați în intervalul de referință, Biroul Executiv Central va urmări ca unitățile angajatoare să trimită datele financiare către Casa Sectorială de Pensii a MAI, pentru emiterea unei noi Decizii de recalculare a pensiilor, în acord cu valorile de referință salarială rezultate în urma aplicării prevederilor OUG 75.  

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: