Comunicate

30.01.2023 - Încep cursurile în Școlile de agenți de poliție/poliție de frontieră

30.01.2023 - Încep cursurile în Școlile de agenți de poliție/poliție de frontieră

 

După parcurgerea etapelor de recrutare, selecție și admitere, derulate în ultimele luni, astăzi, 30 ian. 2023, Școlile polițienești de formare profesională inițială ale MAI își deschid porțile pentru o nouă serie de cursanți.

         La sesiunea de admitere, care a debutat în toamna anului trecut, au fost disponibile 1.640 de locuri pentru agenți ai Poliției Române (Școlile Câmpina și Cluj-Napoca) și 240 - pentru agenți ai Poliției de Frontieră (Școala Oradea).

         Reamintim că SNPPC i-a cerut, în scris, în 2022, ministrului Afacerilor Interne, majorarea capacității de pregătire a școlilor de agenți (inclusiv suplimentarea numărului de posturi didactice/ didactice auxiliare), precum și majorarea salarizării personalului din instituțiile de învățământ ale MAI, în acord cu prevederile permise de Legea-cadru nr. 153/2017 și aplicate, deja, în sistemul public de educație națională, pentru a contribui la diminuarea deficitului de personal și, respectiv, pentru a crește atractivitatea ocupării funcțiilor didactice din cadrul școlilor/centrelor de formare profesională continuă.

        SNPPC le urează succes elevilor care încep cursurile astăzi şi le va fi alături, în etapa formării profesionale inițiale, acordându-le sprijin în procesul de adaptare la specificul sistemului de învăţământ şi asistenţă de specialitate, la nevoie, prin liderii sindicali din Școli!

 

Biroul Executiv Central - SNPPC

Parteneri SNPPC: