Comunicate

30.03.2021 - COMUNICAT: Guvernul și MAI nu au soluții la revendicările FSNPPC. Considerăm că DEMISIA GUVERNULUI este un act firesc

30.03.2021     -     COMUNICAT:  Guvernul și MAI nu au soluții la revendicările FSNPPC.  Considerăm că DEMISIA GUVERNULUI este un act firesc

FSNPPC/30.03.2021

 

COMUNICAT

Guvernul și MAI nu au soluții la revendicările FSNPPC.

Considerăm că DEMISIA GUVERNULUI este un act firesc

 

În cursul protestelor noastre, efectuate în stradă, începând cu luna ianuarie a.c., la nivel național - inclusiv a celui din data de 25 martie, de Ziua Poliției, când am pichetat Guvernul și Ministerul Afacerilor Interne, am adresat nenumărate cereri scrise, privind revendicările SNPPC, care privesc angajații,  rezerviștii MAI și, în ansamblu, familia noastră ocupațională, atât Guvernului, MAI, Ministerului Muncii și Ministerului Finanțelor, cât și Administrației Prezidențiale.

În toată această perioadă, preponderent, am fost sfidați sau ignorați de primul-ministru și de miniștrii interpelați, care ori nu au binevoit să coboare din birouri, ori au trimis la discuții reprezentanți fără putere de decizie, care ,,au notat și au plecat”, fără să ne garanteze că revendicările noastre vor fi analizate și soluționate în timp rezonabil.

Așa cum am mai spus, vom continua protestele, întrucât au fost afectate drepturile economice, sociale și profesionale ale familiei noastre ocupaționale, ale pensionarilor și ale celorlalți angajați din România, dar și pe fondul forțării limitelor constituționale, prin măsuri de restrângere a unor drepturi și libertăți, care ne sfidează deopotrivă.

În context, apreciem că DEMISIA GUVERNULUI se impune de la sine, ca o soluție de rezolvare a multiplelor conflicte colective de muncă declanșate la nivel național, care au ca scop respectarea drepturilor legitime ale angajaților și pensionarilor din România.

 

BIROUL EXECUTIV FSNPPC

Parteneri SNPPC: