Comunicate

30.03.2023 - Senatul a adoptat forma proiectului legislativ L4/2023

30.03.2023 - Senatul a adoptat forma proiectului legislativ L4/2023

 

În continuarea demersurilor noastre sindicale din ultima vreme (acțiuni de protest, comunicare/informare publică, intervenții în mass-media, pentru a prezenta corect și imparțial regimul juridic și istoric al pensiilor militare din România și din alte state membre NATO/UE etc.), SNPPC a fost singurul sindicat din familia ocupaționalăm Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională prezent, și ieri, 29 martie, în Senat, la dezbaterea și votul în plen a Proiectului de lege pentru modificarea şi completarea unor acte normative din domeniul pensiilor de serviciu (L4/2023), unde am susținut scoaterea pensiilor militare din PNNR.

Forma adoptată (a se vedea atașamentul pdf) nu modifică vârsta de pensionare a polițiștilor și militarilor, prevăzută în Legea nr. 223/2015. Pentru pensiile viitoare, se propune, ca bază de calcul, o perioada de 12 luni consecutive din ultimii 5 ani de activitate.

Proiectul va fi trimis Camerei Deputaților, care este for legislativ decizional.

SNPPC va fi prezent și la dezbaterile din Cameră, pentru a susține, pe mai departe, interesele polițiștilor și, în general, ale personalului din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

Vom milita constant pentru interesele noastre, care sunt complementare intereselor SAOPSN și ale întregii societăți:  PREDICTIBILITATE ÎN SALARIZARE, ÎN CARIERĂ ȘI ÎN PENSIONARE!

 

BIROUL EXECUTIV – FSNPPC

 

Parteneri SNPPC: