Comunicate

30.06.2022 - COMUNICAT - Succes SNPPC, în instanță: agresorii polițiștilor, condamnați penal și obligați la plata unor daune consistente

30.06.2022 - COMUNICAT - Succes SNPPC, în instanță: agresorii polițiștilor, condamnați penal și obligați la plata unor daune consistente

 

În cursul acestei săptămâni, avocații Departamentului Juridic al SNPPC au obținut daune materiale și morale în valoare de 800.000 RON pentru doi polițiști, membri ai organizației noastre, într-un dosar având ca obiect mai multe infracțiuni de ultraj, una dintre acestea fiind săvârșită sub forma tentativei la omor calificat.  

În fapt, polițiștii - persoane vătămate, în dosarul aflat de aproape doi ani pe rolul Tribunalului Dâmbovița - au fost chemați să intervină pentru aplanarea unei stări conflictuale violente, izbucnite pe raza Secției 1 poliție rurală Târgovișe, în  localitatea Văcărești, în data de  9 august 2020. Unul dintre inculpații din dosar a adresat injurii și amenințări polițiștilor, fiind oprit de aceștia în momentul în care a încercat să îi atace cu o coasă. Ulterior, celălalt inculpat din dosar, rudă de gradul II cu primul, i-a atacat pe cei doi agenți, încercând să îi lovească, tot cu aceeași armă albă extrem de periculoasă, în zona capului. În urma incidentului, colegii noștri au fost grav răniți, fiind mutilați parțial, pe viață, și s-au constituit inclusiv părți civile, în dosarul penal.

Ambii inculpați au fost condamnați (unul dintre ei primind 11 ani și 3 luni de închisoare), fiind obligați să plătească și daune materiale/morale de 800.000 RON persoanelor vătămate.

Reamintim faptul că SNPPC, prin avocații colaboratori și consilieri juridici proprii, asigură sprijin specializat și asistență juridică, oriunde în țară, în cauze penale, civile, disciplinare sau administrative, intervenite în timpul sau ca urmare a îndeplinirii atribuțiilor de serviciu de către oricare dintre membrii SNPPC.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: