Comunicate

30.07.2021 - COMUNICAT: Salvatorul de la Orșova, premiat de SNPPC

30.07.2021 - COMUNICAT:  Salvatorul de la Orșova, premiat de SNPPC

SNPPC/30.07.2021

COMUNICAT

Salvatorul de la Orșova, premiat de SNPPC

 

Evenimentul nefericit din 13 iulie a.c., petrecut pe Dunăre, în zona de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Orșova, putea avea un final tragic, dacă nu ar fi intervenit, cu promptitudine și curaj colegul nostru, agentul șef principal Sebastian Sârbu.

Imediat după ce șalupa a lovit caiacul în care se antrenau cei patru tineri, Sebastian, aflat în apropiere, cu ambarcațiunea personală, în timpul liber, a intervenit şi i-a transportat la mal, în condițiile în care unul dintre adolescenţi avea și o fractură la braţ.

SNPPC a decis să-i acorde Placheta de Onoare colegului nostru, Sebastian Sârbu, pentru devotamentul și spiritul civic dovedite în sprijinul semenilor. Aceasta i-a fost înmânată, ieri, la Orșova (foto), de către președintele Biroului Executiv Central, Marius Ionescu, alături de președintele Biroului teritorial din cadrul Poliției de Frontieră, Sorin Istodor.

Președintele SNPPC și vicepreședintele Mihai Zlat se deplasează, timp de trei zile, la mai multe subunități din zonă, pentru activități sindicale și discuții cu  polițiștii de frontieră și personalul contractual, referitoare la modul de respectare a drepturilor profesionale și economico-sociale.

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL - SNPPC

Parteneri SNPPC: