30.08.2018 - Acţiuni în instanţă pentru salarizarea la nivel maxim

30.08.2018 - Acţiuni în instanţă pentru salarizarea la nivel maxim

Comunicate

Interesul extrem de mare pentru subiectul în discuţie ne determină să reluăm această informare, pe care am detaliat-o în ultima vreme:

 

În virtutea calităţii procesuale conferite de lege, care ne dă dreptul să reprezentăm, în faţa angajatorilor şi a instanţelor de judecată, interesele salariale ale membrilor noştri de sindicat (pe bază de împuternicire specială), am efectuat procedurile prealabile şi am intentat procese în contencios administrativ-fiscal angajatorilor, pentru recuperarea sumelor aferente salarizării maxime în plată, respectiv foste sporuri sau alte drepturi salariale: sporurile de fidelitate, de pericol deosebit, de studii superioare (pentru agenţii de poliţie) şi salariul de merit.

Invocând  Decizia CCR  nr. 794/2016 - excepția de neconstituționalitate a unor dispoziții ale art. 3 din ,,OUG nr.57/2015 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum și unele măsuri fiscal-bugetare”, Biroul Executiv Central al SNPPC a câştigat anul acesta, definitiv şi irevocabil, două procese la Curtea de Apel Bucureşti: în luna mai - dosarul nr. 24403/3/2017 şi în luna iulie - dosarul nr. 25930/3/2017. Astfel, Curtea a obligat ordonatorii de credite să recalculeze drepturile salariale ale membrilor de sindicat reclamanţi, aceştia urmând să beneficieze, începând cu data de 09.04.2015, de nivelul maxim de salarizare acordat prin raportare la condiţiile identice de încadrare pe funcţia publică, existente în cadrul categoriei profesionale, respectiv familiei ocupaţionale.

De asemenea, avem câştigate, pe fond, în total, peste  25 de procese, care sunt atacate cu apel de către angajatori, dar sperăm că departamentul nostru  juridic  va avea câştig de cauză pe toate fronturile, astfel încât cei peste 20.000 de membrii SNPPC, care ne-au mandatat să-i reprezentăm, din totalul de 40.000, şi-ar putea primi sumele restante cuvenite.

Facem APEL la toţi membrii noştri de sindicat, care au dreptul la recuperarea sumelor în cauză, să se adreseze liderilor teritoriali SNPPC, pentru consiliere şi reprezentare juridică, pe bază de împuternicire nominală, în acest sens.

Relaţii se pot obţine prin intermediul membrilor birourilor teritoriale SNPPC sau direct de la Biroul Executiv Central (email: contact@snppc.ro; tel 031.105.11.41/42; fax: 021.315.37.25).

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: