Comunicate

30.08.2019 - APEL UMANITAR URGENT: un coleg, grav bolnav, are nevoie de sânge pentru plasmă (orice grupă sanguină)!! Donarea se va putea face începând cu ziua de luni, 2 sept., cand se vor redeschide centrele medicale de profil

30.08.2019 - APEL UMANITAR URGENT: un coleg, grav bolnav, are nevoie de sânge pentru plasmă (orice grupă sanguină)!! Donarea se va putea face începând cu ziua de luni, 2 sept., cand se vor redeschide centrele  medicale de profil

Facem un apel urgent către toți polițiștii și oamenii de omenie, care îndeplinesc condițiile legale și medicale pentru a dona sânge – indiferent de grupa sanguină –, să contacteze, începând cu ziua de luni, 02 septembrie,  când se redeschide programul, Institutul de Hematologie ,,Dr. Felix” din București (Centrul de transfuzii sanguine) sau cea  mai apropiată unitate de profil din orice județ, pentru un gest umanitar, care poate contribui la salvarea unei vieți.

Colegul nostru, Trandafir Marin, din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări, se află internat în spital, la terapie intensivă (unde este menținut în viață artificial), suferind de o maladie neurologică foarte gravă, care i-a afectat intreg sistemul nervos, astfel că nu se poate deplasa, nu se poate hrăni, are mari deficiențe în funcționarea organelor interne etc., fiindu-i necesari 60 litri de sânge, pentru a fi transformați în plasmă.

Donatorii vor menționa obligatoriu, la recepție: ,,pentru Trandafir Marin, Spitalul Colentina-București, Secția Terapie Intensivă 1.

De asemenea, pentru a monitoriza cantitatea necesară, donatorii sunt rugați să trimită un sms la nr. de telefon 0728.282.673 (liderul SNPPC din cadrul IGI), cu mențiunea: ,,donat...ml”; în cazul unor grupuri organizate, se poate trimite un singur sms, cu mențiunea: ,,donat...litri”.

Mulțumiri pentru susținerea colegului nostru!

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: