Comunicate

30.08.2022 - COMUNICAT FSNPPC: Acordarea restanțelor salariale pentru 2021-2022, în cuantum de numai 1/4, batjocură la adresa familiei ocupaționale Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională

30.08.2022 - COMUNICAT FSNPPC: Acordarea restanțelor salariale pentru 2021-2022, în cuantum de numai 1/4, batjocură la adresa familiei ocupaționale Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională

Guvernul a publicat, ieri, în M.Of. nr. 844, ,,OUG nr. 115/26 august 2022 pentru completarea art. I din OUG nr. 130/2021 privind unele măsuri fiscal-bugetare (...)”.

În concret, familia ocupațională bugetară Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională, alături de alte categorii bugetare, care nu au intrat complet în grilele de salarizare prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017, vor primi doar ¼ din restanța salarială aferentă anilor 2021-2022, perioadă în care legea s-a aplicat discreționar, adică unele ministere, alese ,,pe sprânceană”, angajați guvernamentali sau asimilați acestora, funcționari parlamentari etc. fiind favorizați vizibil de clasa politică decidentă.

Am luat act, cu stupoare, și de declarația publică, făcută vineri, 26 august, de către premierul Ciucă, acesta  afirmând, între altele: „Astăzi (vineri - n.r.) vom aproba creșterea salariilor în sistemul public. Este o creștere în concordanță cu disponibilitatea bugetară și, desigur, în conformitate cu discuțiile avute cu partenerii sociali.

Precizăm foarte clar: nu avem cunoștință care sunt acei ,,parteneri sociali” care au acceptat această firimitură acordată de guvernanți (poate dl premier îi va devoala, dacă chiar există, ca să-i știm cu toții pe cei care acceptă ,,autoflagelarea” financiară).

Noi, SNPPC, care am fost în stradă, în această perioadă - din păcate, nu foarte mulți sindicaliști au procedat similar nouă -, i-am atras atenția asupra lipsei de seriozitate a guvernărilor din acești ultimi 13 ani, ani în care cei care au condus România au furnizat doar promisiuni neonorate, cultivând vânt și discriminare economico-socială. Am avut discuții directe, în ultima perioadă, cu premierul, cu miniștrii responsabili de soarta noastră economico-financiară (de la Afaceri Interne, Finanțe și Muncă), cu diverși consilieri și factori de influență decizională, constatând din partea lor doar o – să zicem – compasiune socială, fără nicio finalitate sustenabilă!

Le-am atras atenția, inclusiv parlamentarilor din comisiile de specialitate, cu privire la acest aspect, și o vom face și în continuare, atât în România, cât și în afară, respectiv factorilor decidenți din Uniunea Europeană - așa cum deja am început să procedăm, contactând comisarul european pentru Afaceri Interne -, pentru că acest lucru demonstrează clar că guvernanții și Coaliția nu sunt eficienți, pierzându-și credibilitatea în fața românilor și, în special - în aceste vremuri tulburi, marcate de conflicte militare la granița României și a UE -, în fața polițiștilor și militarilor, care au plecat masiv din sistem din cauza politicilor salariale nefaste.

Deși ne-am săturat de promisiuni neonorate, NU RENUNȚĂM LA LUPTA SINDICALĂ și vom continua să le cerem guvernanților un calendar de aplicare a restului din datoria neonorată față de angajații din Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională!  

Facem și un APEL către cele cinci confederații sindicale, către sutele de federații și sindicate care le alcătuiesc ca, după această vară fierbinte, să luptăm în stradă, ÎMPREUNĂ, pentru drepturile oamenilor!

         Cât mai devreme, până nu va fi prea târziu!

 

BIROUL EXECUTIV - FSNPPC

Parteneri SNPPC: