Comunicate

30.10.2018 - Încă un proces câştigat definitiv de SNPPC, pentru salarizarea la nivel maxim

30.10.2018 - Încă un proces câştigat definitiv de SNPPC,  pentru salarizarea la nivel maxim

Ieri, 29 octombrie 2018, SNPPC a câştigat, definitiv şi irevocabil, la Curtea de Apel Bucureşti, încă un proces civil (al patrulea - dosar 2780/3/2018 - vezi ataşamentul pe contul nostru de facebook), având ca obiect recuperarea sumelor aferente salarizării maxime în plată: sporurile de fidelitate, de pericol deosebit, de studii superioare -pentru agenţii de poliţie, salariul de merit, sporul de auditor etc.

Departamentul nostru juridic are pe rol peste 300 de acţiuni colective în instanţe, care privesc zeci de mii de membrii SNPPC, majoritatea covârşitoare fiind soluţionate favorabil, pe fond, dar mai multe procese sunt în curs de judecare, urmare recursului făcut de angajatori (soluţiile nefavorabile sunt generate de practica judiciară neunitară).

Membrii noştri de sindicat, care au dreptul la recuperarea sumelor în cauză, se pot adresa liderilor teritoriali SNPPC, pentru consiliere şi reprezentare juridică, ataşând următoarele documente:

-împuternicire nominală, care să includă toate informaţiile, funcţia ocupată şi data numirii în acea funcţie;

-ordinul de numire în funcţia publică, ce trebuie să cuprindă elementele referitoare la salarizare;

-fluturaşe de salariu pt. semestrele II/2015, I/2016, II/2016, I/2017, II/2017 – daca sunt disponibile, precum şi din ultima lună;

-dovada studiilor (unde este cazul, pentru sporul de 25%).

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: