Comunicate

50.000 de oameni din MAI, prezenti la datorie cu ocazia minivacantei de Paste

Felicitări colegilor noştri pentru efortul depus în misiunile derulate!

50.000 de oameni din MAI, prezenti la datorie cu ocazia minivacantei de Paste

           Pentru asigurarea măsurilor de ordine şi siguranţă publică, în perioada minivacanţei aferente Paştelui 2018, circa 50.000 de lucrători din cadrul Poliţiei, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei, Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă şi al altor stucturi din MAI au fost prezenţi în dispozitivele realizate la nivel local sau naţional.

          La nivelul Poliţiei Române au fost organizate 1.117 acțiuni și s-a intervenit la 11.958 de evenimente, dintre care peste 10.000 au fost sesizate prin 112. În urma activităților desfășurate de colegii noştri, au fost constatate 2.833 de infracţiuni (502 persoane fiind surprinse în flagrant delict), iar 43 de persoane urmărite național sau internațional au fost depistate.

          În această perioadă, conducerea Poliției de Frontieră Române a dispus măsuri pentru întărirea dispozitivului de supraveghere şi control la frontiera de stat și a acționat în sistem integrat cu celelalte structuri ale MAI, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţă publică în zona de competenţă, prin folosirea la maxim a capacităţii punctelor de trecere a frontierei.

         Reamintim că, pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat, de mai multă vreme, o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

 

Sperăm că MAI va plăti integral şi la timp majorarea aferentă orelor

lucrate de vineri până luni, în regim SDSL!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: