Comunicate

6 dec. 2017 - Demersurile FSNPPC dau roade. Spor SDSL în 2018

6 dec. 2017 - Demersurile FSNPPC dau roade. Spor SDSL în 2018

În ultima vreme, am primit foarte multe întrebări legate de menţinerea majorării SDSL şi în 2018.

Suntem în măsură să vă anunţăm că, demersurile FSNPPC/SNPPC către factorii decizionali - inclusiv prin intermediul Consiliului Economic şi Social, organism în care preşedintele Dumitru Coarnă este membru cu drept de vot - vor fi concretizate: în cadrul şedinţei de azi a Guvernului, se va lua în discuţie proiectul unei OUG referitoare la măsuri fiscal-bugetare în anul următor, iar una dintre prevederi se referă la menţinerea acestui drept după data de 1 ianuarie 2018!!

Art. 10, alin. 3 din actul normativ, pe textul căruia a făcut intervenţii directe FSNPPC, sună astfel: ,,(...) în anul 2018, pentru activitatea desfăşurată de personalul (...) din instituţiile publice de apărare, ordine publică şi securitate naţională, în zilele de repaus, de sărbători legale (...), se acordă drepturile prevăzute de legislaţia în vigoare în luna iunie 2017. Baza de calcul pentru acordarea acestora o reprezintă solda de funcţie/salariul de funcţie cuvenit/cuvenită”.

De menţionat că, în luna iunie 2017, sporul SDSL era în plată, iar prevederea finală, introdusă la propunerea FSNPPC, are în vedere raportarea la drepturile salariale din decembrie 2017.

QED!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: