Comunicate

Activități sindicale - SNPPC

Activități sindicale - SNPPC

SNPPC solicită public adoptarea regulamentului de punere în aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate

În perioada 07-08.10.2015, președintele SNPPC, Marin Gruia a avut o întâlnire la nivelul conducerii Serviciului de Reținere și Arest Preventiv din D.G.P.M.B., la care a participat și adjunctul Directorului general al D.G.P.M.B., cms. șef de poliție Marius –Eugen Ștefan.

Conducerea serviciului a sesizat mai multe situații proceduale privind organizarea și funcționarea Centrului de Reținere și Arest Preventiv.

Deși Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor si a masurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare in cursul procesului penal a intrat în vigoare la data de 01.02.2014, până în prezent regulamentul de punere în aplicare a legii nu a fost adoptat. Activitatea centrului se desfășoară în baza unui regulament aprobat prin ordin al M.A.I. din anul 2005.

Legea prevede că, până la aprobarea regulamentului de aplicare a legii, se vor aplica vechile regulamente, care să nu contravină prevederilor legale în vigoare.

Necesitatea aprobării cât mai urgente a Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal constă în imposibilitatea lucrătorilor de poliție din cadrul centrului de a aplica noua lege a executării pedepselor, apelând la dispoziții de interpretare a vechilor regulamente, coroborate cu noua lege.

În această situație, polițiștii sunt responsabili de interpretarea și aplicarea legii, fiind pasibili de sancțiuni pentru o interpretare eronată, ceee ce crează o stare de nemulțumire în rândul acestora.

O altă problemă se referă la întocmirea documentelor medicale de scoatere și introducere în arest a persoanelor reținute. Medicii desemnați pentru verificarea stării de sănătate și întocmirea documentelor nu-și asumă răspunderea de a consemna expres modul de rezolvare a situațiilor medicale. Și în acestă situație polițiștii sunt pasibili de sancțiuni privind nerespectarea drepturilor medicale ale persoanelor reținute.

Față de aceste probleme, SNPPC va întrepinde demersurile necesare la nivelul MAI privind rezolvarea cât mai repede a acestor disfuncționalități.

Ședință de sindicat la IPJ Argeș

În perioada 24.09.2015 - 01.10.2015 la nivelul structurilor din I.P.J. ARGEȘ au avut loc adunări generale ale SNPPC, la care a participat președintele Marin Gruia.

La întâlnirea cu membrii de sindicat au participat și reprezentanții conducerii din I.P.J. ARGEȘ, care au preluat problemele membrilor de sindicat.

A fost prezentată și analizată activitatea SNPPC la nivel național, cât și la nivelul BT din IPJ Argeș.

Membrii de sindicat au primit răspunsuri la întrebări în legătură cu legea pensiilor militare și a legii salarizarii, acte nromative cu aplicabilitate din anul 2016.

De asemenea, în prezența persoanelor din conducerea profesională, au fost analizate situații punctuale privind problemele cu care se confruntă membrii de sindicat: acordarea zilelor libere; acordarea majorării de 75% pentru activitatea desfășurată în zilele de sîmbătă, duminică și sărbători legale; plata orelor de noapte; asigurarea permanenței la domiciliu, în special în localitățile rurale.

S-a dispus ca situațiile prezentate să fie verificate și remediate.

Ședință de sindicat la Zalău

În data de 7 octombrie a.c., la Zalău, a avut loc o Adunare Generală Teritorială cu membrii de sindicat din structurile județene de poliție în care au fost dezbătute Legea pensiilor militare, salarizarea polițistului, programul de lucru al acestuia, care nu este respectat în multe cazuri, în special din cauza deficitului de personal, dar și despre știrile apărute în presă și care se referă la intenția MAI de a încadra câteva mii de polițiști.

Au participat președintele FSNPPC Toader Paraschiv și vicepreședinții SNPPC Coarnă Dumitru și Lucian Petruț. Majoritatea colegilor prezenți au susținut ca SNPPC să propună ca ofițerii să fie încadrați din rândul agenților, iar încadrările din sursă externă să aibă loc exclusiv pentru funcții de agent. De asemenea, de menționat faptul că participanții au exprimat aprecieri în sensul că la Zalău este o colaborare bună între conducerea IPJ și liderii locali ai SNPPC, în interesul soluționării problemelor ridicate de polițiști.

Deși neprogramată cu suficient timp înainte, ședința s-a bucurat de un număr semnificativ de participanți.

Alegeri la BT SNPPC din IPJ Satu Mare

A doua zi, pe 8 octombrie, la Satu Mare, a avut loc Adunarea Generală pentru alegerea noului birou teritorial al SNPPC din cadrul IPJ Satu Mare. La finalul scrutinului, componența biroului este: Marius Teofil Gînță – președinte, Vasile Cherecheș și Andraș Csaba Bandi - vicepreședinți, Vlad Vida – secretar. Au fost validați și delegații sindicali – Cristian Sebastian Văleanu, Nicolae Turău și Ioan Dan.

De asemenea, membrii de sindicat prezenți au avut ocazia de a semnala în mod direct conducerii organizației noastre diferitele probleme cu care se confruntă dar și de a afla stadiul evoluției discuțiilor pe Legea Salarizării, Statutul polițistului și a normelor metodologice care vor pune în aplicare Legea pensiilor militare.

Astfel, cu privire la salarizare, este de menționat faptul că FSNPPC și SNPPC au întreprins demersuri, după apariția Legii nr. 71/2015 pentru aprobarea OUG nr. 83/2014, pentru modificarea ordinelor privind salarizarea și dispunerea plății drepturilor corespunzătoare pentru sporul de studii superioare la agenți și de doctorat, pentru colegii care și-au definitivat studiile după 01.01.2010, dar și a sporului pentru fidelitate.

Polițiștii prezenți și-au exprimat speranța ca viitoarea lege a salarizării să rezolve mai multe inechități care au persistat în perioada 2010-2015.

INFO-parteneriat reteaua privată de sănătate Regina Maria - SNPPC

Ai visat vreodata sa mergi la medic si sa te simti ca acasa? Sau sa ai un medic al tau, personal, care sa actioneze tinand cont de disponibilitatea ta? Ti-ai dorit vreodata sa te sune medicul dupa consultatie sa te intrebe cum te simti si daca mai ai nevoie de informatii? Toate acestea la noi se numesc Private Care.

Pentru informații puteți accesa link-ul de mai jos:

http://www.reginamaria.ro/privatecare?utm_source=newsletter&utm_campaign=Medicina+viitorului+este+medicina+croita+in+jurul+pacientului&utm_content=Newsletter-263142-20151007

Private Care inseamna, inainte de toate, grija pentru tine si familia ta, consultanta de stil de viata, orientarea spre rezultate pe termen lung, nu doar in faza acuta, cladite cu atentie la detalii.

Conceptul Private Care este unic in Romania si ofera consiliere medicala si emotionala in acelasi timp, prin intermediul unei persoane dedicate fiecarui pacient in parte. In sistemul de sanatate actual, exista cateva forme mai putin complexe, limitate doar la un domeniu medical- cel oncologic - sau limitate operational - fara aducerea specialistilor in clinica special pentru pacient. De asemenea, ambientul in care se desfasoara consultatiile in sistem Private Care, este unul special, de confort emotional pentru pacient.

Parteneri SNPPC: