Comunicate

07.10.2020 - Adresa FSNPPC către Guvern și MAI, pentru suplimentul de risc medical (în revenire la solicitarea din 28 aprilie a.c.)

07.10.2020 - Adresa FSNPPC către Guvern și MAI, pentru suplimentul de risc medical (în revenire la solicitarea din 28 aprilie a.c.)

Ex. unic

Nr. 196/197/07.10.2020

Se transmite prin e-mail

 

Către,

GUVERNUL ROMÂNIEI

Domnului Ludovic ORBAN, prim-ministru

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

Domnului Ion-Marcel VELA, ministru

 

Revenim la adresa FSNPPC nr.137/28.04.2020 și vă resolicităm să întreprindeți demersurile necesare, la nivelul Guvernului, pentru acordarea stimulentului de risc medical polițiștilor, polițiștilor de frontieră, personalului contractual și celorlalți angajați din Ministerul Afacerilor Interne, care sunt angrenați  în prima linie constituită pentru combaterea efectelor pandemiei, ca urmare a răspândirii accentuate a coronavirusului Covid-19.

În contextul actual, generat de creșterea numărului cazurilor de infectare - așa cum declară oficial Guvernul și MAI - apreciem că riscurile profesionale și medico-sanitare la care personalul sus-menționat este expus, eforturile depuse zilnic pentru verificarea persoanelor carantinate, contactul direct cu suspecții și bolnavii de Covid 19, precum și programul de lucru suprasolicitant din această perioadă, necesită măsuri compensatorii din partea statutului, inclusiv de ordin financiar, asemenea familiei ocupaționale ,,Sănătate și asistență socială”, așa cum acestea au fost reglementate prin art. 8 din ,,OUG nr. 43/2020 pentru aprobarea unor măsuri de sprijin decontate din fonduri europene, ca urmare a răspândirii coronavirusului Covid-19, pe perioada stării de urgență”.

În calitate de organizaţie sindicală cu reprezentativitate juridică legală în domeniul sectorului de activitate ,,Ordine publică”, apreciem că solicitarea noastră reprezintă un drept legitim și trebuie pusă în aplicare într-un orizont de timp cât mai scurt, inclusiv retroactiv.

Așteptăm răspunsul privind demersul dumneavoastră, în sensul soluționării prezentei cereri, la adresa de e-mail din antet, în termenul legal.

 

PREȘEDINTE FSNPPC

Dumitru COARNĂ

Notă: adresele au fost trimise în cursul acestei zile, prin e-mail/fax

Parteneri SNPPC: