Comunicate

22.10.2018 - Solicităm, oficial, Guvernului României, clarificări referitoare la salarizare în 2019

22.10.2018 - Solicităm, oficial, Guvernului României, clarificări referitoare la salarizare în 2019

 

 

FSNPPC/Nr. 150/1/2/3/4  din 22.10.2018

                                                                                                                                  Către,

GUVERNUL ROMÂNIEI - doamnei Viorica Vasilica DĂNCILĂ, Prim-ministru

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE - doamnei Carmen DAN, ministru

MINISTERUL FINANŢELOR PUBLICE - domnului Eugen TEODOROVICI, ministru

MINISTERUL MUNCII ŞI JUSTIŢIEI SOCIALE - doamnei Lia Olguţa VASILESCU, ministru

În ultimele zile, în spaţiul public au apărut ştiri de presă şi comentarii, inclusiv din partea unor reprezentanţi ai Guvernului României şi ai Parlamentului, referitoare la o posibilă îngheţare a salariilor personalului plătit din fonduri publice, de la 01 ianuarie 2019, la nivelul celor din decembrie a.c., fapt care a generat confuzie şi, mai ales, nemulţumire în rândul angajaţilor din întreg sistemul bugetar, dar mai ales al celor cuprinşi în familia ocupaţională ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională", care nu au beneficiat în acest an de majorările salariale prevăzute în Anexele nr. VI şi VIII la Legea-cadru nr. 153/2017. 

În acest context, Federaţia Sindicatelor Naţionale ale Poliţiştilor şi Personalului Contractual din România, organizaţie cu reprezentativitate juridică în domeniul salarizării personalului din sistemul ordinii şi siguranţei publice gestionate de Ministerul Afacerilor Interne, vă adresează rugămintea de accepta, în cel mai scurt timp posibil, o întâlnire, pentru a clarifica aspectele sus-menţionate în spiritul dialogului social reglementat de Legea nr. 62/2011.

Vă asigurăm de întreaga noastră disponibilitate pentru un dialog constructiv, care să conducă, în timp util, la rezolvarea solicitărilor ce privesc drepturile poliţiştilor/personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne şi ale familiei ocupaţionale din care facem parte.

            Cu stimă,

PREŞEDINTE FSNPPC

Vicepreşedinte Biroul Executiv Naţional ,,Cartel ALFA"

Dumitru COARNĂ

Parteneri SNPPC: