Comunicate

Agentul șef adjunct de poliție Bogdan Cosmin Gigină - ultima misiune

Agentul șef adjunct de poliție Bogdan Cosmin Gigină - ultima misiune

În data de 21 octombrie a.c., polițistul Bogdan Cosmin Gigină, de la Brigada Rutieră București și-a pierdut viața în urma unui accident petrecut în timp ce se afla în misiune, cu motocicleta din dotare, în capitală, în zona Știrbei Vodă intersecție cu Calea Plevnei, zonă în care se efectuau lucrări.

Din nefericire, Bucureștiul este ”ciuruit” de tot felul de gropi rămase de la lucrări care trenează sau au fost abandonate cu cratere de diferite dimensiuni, iar când vorbim despre nenorociri întâmplate din cauza lor, nimeni nu răspunde! Se pare că tot nimeni nu urmărește remedierea cât mai rapidă a carosabilului sau măcar la un termen prestabilit, în urma lucrărilor la canalizare, gaze, curent etc.

Nu mai vorbim despre noroiul lăsat în urmă și care, în condiții de ploaie, poate face ca nenorocirea căreia i-a căzut victimă polițistul Bogdan Cosmin Gigină să se repete! Iar victime pot fi toți participanții la trafic, inclusiv pietoni care pot fi surprinși și accidentați de autovehicule scăpate de sub control.

Iar polițiștii rutieri sunt cei mai expuși și prea puțini apărați de legislație!

Un asemenea caz, coroborat, se pare, cu diferite lacune procedurale, este cel al lui Bogdan Cosmin Gigină.

SNPPC este alături de familia îndoliată și atrage public atenția factorilor de răspundere, atât din cadrul Poliției cât și a Primăriilor Capitalei și de sectoare, să întreprindă demersuri inclusiv pentru adaptarea și respectarea legislației.

De asemenea, tragedia de ieri este un nou semnal cu privire la riscurile meseriei de polițist, comparativ cu anumite drepturi, care sunt, câteodată, puse la îndoială, când sunt aduse în atenția opiniei publice!

Dumnezeu să-i ierte şi să-l odihnească în pace!

Parteneri SNPPC: