Comunicate

Angajații MAI din județul Caraș Severin precum și pensionarii – în pericol de a rămâne fără asistență medicală!

Angajații MAI din județul Caraș Severin precum și pensionarii – în pericol de a rămâne fără asistență medicală!

La această situație s-a ajuns urmare faptului că, la finele anului 2016, s-au pensionat doi medici iar altul a demisionat.

Astfel, la această oră, a mai rămas în activitate un singur medic în Centrul Medical Județean Caraș-Severin.

Întreg personalul M.A.I. din județul Caraș-Severin (din toate armele!) din municipiul reședință Reșița, zona Caransebeș (50km distanță de Reșița), Oțelu Roșu (75km distanță de Reșița), Băile Herculane (110 km distanță de Reșița), Oravița (50km distanță de Reșița), Moldova Nouă (110 km distanță de Reșița, adică peste 2500 cadre active, pe lângă pensionari M.A.I. și membri de familie, sunt asigurații unui singur medic! Un total de 7000 asigurați!

Astfel, este imposibil ca medicul care a rămas să facă față fluxului zilnic de solicitări, în condițiile în care CASAOPSNAJ restricționează numărul de prescripții medicale care pot fi acordate.

Datorită aglomerației, timpul de așteptare la consultații a crescut enorm, iar mulți dintre colegii noștri sunt nevoiți să parcurgă distanțe lungi pentru a se adresa medicului.

SNPPC atrage public atenția că lipsa de medici poate provoca oricând apariția de evenimente medicale nedorite și amplifică pe măsură ce timpul trece starea de nemulțumire a polițiștilor și cadrelor militare.

În speranța unei bune înțelegeri, ca soluție pentru detensionarea situației, cerem de urgență încadrarea de medici corespunzător posturilor rămase vacante, în condițiile legii.

Parteneri SNPPC: