Comunicate

APEL LA SOLIDARITATE SINDICALĂ

APEL LA SOLIDARITATE SINDICALĂ

Guvernul Grindeanu respectă legea selectiv, respectă doar ”munca și contribuția fiecărui om din sistemul de învățământ”, după cum am văzut ieri, cu toţii, în mass-media. Şi ne întrebăm, cu justificată nedumerire: de ce premierul Grindeanu are toată ,,deschiderea” pentru APLICAREA SELECTIVĂ a legii şi gestionarea parcimonioasă a bugetului naţional?

Este foarte bine că acest guvern a găsit soluții pentru Sănătate și Învățământ, este îmbucurător acest lucru, dar de SISTEMUL DE APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SIGURANȚĂ NAŢIONALĂ a auzit premierul Grindeanu? De POLIȚIȘTI, de MILITARI şi de PERSONALUL CONTRACTUAL din acest sistem a auzit? Se pare că nu! Deşi i-ar fi foarte simplu să afle cum trăieşte, de pe o zi pe alta, şi cât câştigă într-o lună un om din acest sistem, doar întrebându-l pe agentul de poliţie care conduce motocicleta ce-i facilitează drumul, cu maşina oficială, spre locul temporar de muncă!!

Nici miniştrii Carmen Dan şi Olguța Vasilescu – cărora le-am prezentat zilele trecute realitatea – nu înțeleg că, în acest mod, nu se mai poate, că efectiv depășesc limita aşteptărilor noastre și că există o stare de tensiune alarmantă în MAI, pentru că, în fapt, suntem, de mai mulţi ani, NEDREPTĂŢIŢI ŞI ABUZAȚI fără motiv. Singura noastră ,,vină” este că le acordăm respect și încă mai răspundem la comenzile lor, uneori chiar ”ILEGALE”.

În opinia mea, conflictul de muncă dintre angajator şi sindicate a fost deschis: este clar, dacă Guvernul nu se trezeşte, vom marca ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE - 25 martie 2017 - prin ample acțiuni de protest, și nu numai! Am solicitat deja Primăriei Capitalei aprobare pentru manifestaţii publice, conform legii. Noi tot avertizăm, de mai multă vreme, oficial şi informal, în scris şi verbal, că aşa nu se mai poate, dar primim doar promisiuni de complezenţă. Acum, ne-a ajuns cuţitul la os!

TREBUIE SĂ STRÂNGEM RÂNDURILE și să le arătăm că suntem o forță!! Acești guvernanți care ne ignoră trebuie OBLIGAȚI să respecte legea, trebuie OBLIGAȚI să o aplice UNITAR, nu ARBITRAR! Vă solicit mobilizare maximă, fără teamă, fără rușine, în spiritul respectului pentru valorile pe care noi înşine le apărăm, zi de zi, dar pe care, se pare, cei ce ordonanţează avuţia naţională nu prea le mai respectă!

Avem dreptul constituţional la o viaţă decentă, nu la batjocură!! Nu CERȘIM de la ei nimic, nu dorim decât răsplata muncii noastre și respect pentru lege; dacă nu sunt capabili de aceste lucruri, DACĂ NU APLICĂ UNITAR LEGEA, SĂ PLECE, noi nu tolerăm ABUZUL la infinit!

NU SUNTEM SCLAVII NIMĂNUI!!

Președinte FSNPPC,

Dumitru COARNĂ

Parteneri SNPPC: