Comunicate

APEL UMANITAR: SA TRANSFORMĂM ÎN REALITATE VISUL MAREI!

APEL UMANITAR: SA TRANSFORMĂM ÎN REALITATE VISUL MAREI!

https://www.facebook.com/donate/110946497022022/?fundraiser_source=external_url

 

În urmă cu şase ani, în anul 2013, a venit pe lume Mara-Cătălina, care a adus o mare bucurie în familia Duican, tatăl fiind polițist în București.

La un an şi trei luni, după zeci de consultaţii şi nenumărate analize, Mara a fost diagnosticată cu parapareză spastică (din cauza căreia nu poate să meargă în picioare), picior var echin bilateral, scolioza toraco lombara, deficit motor sever, fără a se cunoaşte cauza cu precizie. Totuși, Mara a început lupta pentru o viaţă normală, mergând 5 zile pe săptâmână la kinetoterapie şi terapie bowen, în vederea recuperării. Fiind mai mare, a început să conştientizeze că ceva nu este în regulă cu ea, punând diverse întrebări, de genul: “Dar de ce nu pot merge? Ce au picioarele mele, de nu mă ajută? De ce nu pot alerga şi eu cu copiii? Îmi doresc să dansez!”. Paralizia cerebrală nu lasă creierul să comunice corect cu picioarele, de aceea Mara depinde mereu de cineva. În plus, puseele de creştere îi provoacă fetiţei dureri din ce în ce mai mari şi au început să îi deformeze picioarele.

Însă pentru Mara a apărut o nouă rază de speranţă, o şansă de a deveni un copil normal, iar salvarea poate veni din Statele Unite ale Americii, prin două intervenţii chirurgicale, rizotomia dorsală selectivă şi o operaţie de tip ortopedic, ambele putând fi efectuate la Spitalul de Pediatrie din St. Louis, statul Missouri. Familia a primit deja acceptul pentru a intra în acest program al spitalului, în vara anului 2020, însă costurile intervenţiilor chirurgicale şi al terapiilor de după intervenţii se ridică la aproximativ 65.000 de dolari, la care se adaugă banii necesari transportului, cazării şi traiului pe întreaga perioadă cât Mara-Cătălina va fi internată.

“Părinţii mei au nevoie de ajutorul dumneavoastră, ca să ajungă cu mine, în SUA, la operaţiile care îmi pot reda copilăria. Vă rog din suflet să ne fiţi alături!” este mesajul acestei fetiţe care a visat totă viaţa ei la unul dintre cele mai elementare lucruri pentru o fiinţă umană: mersul în picioare.

Dacă vrei să afli mai multe despre Mara, despre povestea ei și boala cu care se confruntă sau alte moduri în care o poţi ajuta, contactează Asociaţia Mara-Cătălina Duican, nr telefon 0745.048.603, Duican Cristina Anca (mama Marei).

Donaţii se pot face:

- Asociaţia Mara-Cătălina Duican, Cont (IBAN) bancar deschis la Banca Comercială Românâ-Bucureşti: RO66RNCB0295158843870001;

- sau Duican Cristina Anca, Cont euro: RO97RNCB0295078615170025.

Vă mulțumim pentru generozitate!

 

BIROUL EXECUTIV CENTRAL SNPPC

Parteneri SNPPC: