Comunicate

AVEM NEVOIE DE MAI MULTĂ UNITATE, DE CAMARADERIE, DE CURAJ ȘI DETERMINARE! ACESTEA VOR FI ARMELE CU CARE VOM PLECA LA LUPTĂ, ÎN 2022!

AVEM NEVOIE DE MAI MULTĂ UNITATE, DE CAMARADERIE, DE CURAJ ȘI DETERMINARE! ACESTEA VOR FI ARMELE CU CARE VOM PLECA LA LUPTĂ, ÎN 2022!

Dragi colegi,

A mai trecut un an, unul foarte greu pentru noi toți, în general, dar în special pentru polițiști.

Pe lângă sarcinile curente, ni s-au impus din nou misiuni suplimentare, pentru prevenirea și combaterea pandemiei, dar de dat, nu ni s-au dat decât promisiuni: că poate la rectificarea din vară, că poate la cea din iarnă, că poate prin Legea bugetului... și anul a trecut, așa cum a venit.

Acum câteva zile, de la cel mai înalt nivel guvernamental, ni s-a spus că vom fi luați în calcul la anul, pentru satisfacerea etapizată a revendicărilor noastre, pentru care am demarat proteste încă din ianuarie 2021 și le-am finalizat în 23 decembrie. Am avut 29 de mitinguri, inclusiv două caravane sindicale spre București, de la Baia-Mare și Timișoara, cu multe proteste pe traseu, totalizând circa 20.000 de participanți.

Am fost cea mai activă organizație sindicală, la nivel național, și, așa cum am anunțat, vom continua și anul următor, inclusiv prin ALTE FORME DE PROTEST, MULT MAI SEVERE, dacă vom constata că suntem sfidați din nou.

În cei 17 ani de existență a SNPPC, am fost în stradă de sute de ori, luptând pentru drepturile noastre, pentru că guvernanții, indiferent de culoarea politică, ne-au amăgit cu vorbe-n vânt sau ne-au momit, de multe ori, cu câte o mână de grăunțe, pentru a încerca să ne potolească zelul. Și dacă protestele nu au dat întodeauna rezultatele scontate, am ales să luptăm în Justiție,  deschizând  zeci de mii de procese pentru salarii și pensii ciuntite de aplicarea strâmbă a legilor.

Celor care ne întreabă ,,Ce ați făcut pentru noi?”, le spunem sincer: nu am putut face totul, așa cum ne-am fi dorit, dar nu trebuie să uităm că, fără sindicat, nu  se obținea nici măcar atât! Și foarte important: rămânem o POLIȚĂ DE ASIGURARE profesională și juridică, în posibile vremuri de răstriște, care pot interveni în timpul și în legătură cu îndeplinirea serviciului, și nu numai.

Noul Birou Executiv Central al  SNPPC, în deplin consens cu toate cele 75 de Birouri teritoriale ale SNPPC din toate structurile polițienești, vă adresează un îndemn firesc și necesar: a venit vremea să strângem rândurile!  

AVEM NEVOIE DE MAI MULTĂ UNITATE, DE CAMARADERIE VERITABILĂ, DE CURAJ ȘI DETERMINARE, IAR TOATE ACESTEA VOR FI ARMELE CU CARE VOM PLECA LA LUPTĂ, ÎN 2022!

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Vă dorim un An Nou cu sănătate, bucurii, împliniri și liniște sufletească, tuturor!

Biroul Executiv Central – SNPPC

https://www.snppc.ro/biroul-executiv-central-b21


 

 

Parteneri SNPPC: