Comunicate

AVERTISMENT: NU SUNTEM SCLAVII NIMĂNUI!

AVERTISMENT: NU SUNTEM SCLAVII NIMĂNUI!

”Lege înseamnă ordine, iar legea bună înseamnă ordine bună.”

Aristotel

Am transmis ferm acest mesaj, vineri, 17 februarie a.c., la întâlnirea cu doamna ministru Carmen Dan, a cărei agendă a discuţiilor, cuprinzând 9 puncte foarte importante pentru sindicatul nostru, am publicat-o chiar în comunicatul din ziua respectivă (a se vedea pe site şi facebook). I-am transmis, de asemenea, doamnei Carmen Dan, că nu mai suntem de acord să fim marginalizați şi discriminați în raport cu cei din alte zone de activitate bugetară, exemplificând prin Educație și Sănătate; am dat un ULTIMATUM și am solicitat respect pentru lege, printr-o aplicare corectă, coerentă, și nu în mod discriminatoriu, a HG 1/2017 și a SALARIZĂRII în sistemul public, așa cum, din păcate, se întâmplă în acest moment, când practic angajații MAI sunt discriminați în raport cu cei din Sănătate, Administraţie, Finanţe, Învățământ etc!

Am scos în evidență efortul cotidian depus de polițiști, jandarmi, pompieri și de personalul contractual din MAI, efort materializat în muncă suplimentară, cu mult peste norma legală, muncă suplimentară de cele mai multe ori nerecompensată, așa cum prevede legea. Am scos în evidență riscurile şi complexitatea muncii polițiștilor, dar şi nevoia de siguranță socială ori individuală - fără siguranță publică, fără ordine, fără respect pentru lege nu poate fi implementată nicio reformă, iar democrația, statul de drept sunt golite de conținut!

Am primit promisiuni..., promisiuni de susținere a solicitărilor salariale și profesionale ridicate de SNPPC. Doamna ministru Carmen Dan a promis o întâlnire de urgență cu ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, și cu ministrul Muncii, Lia-Olguța Vasilescu, pentru a clarifica și elimina discriminarea salarială a personalului MAI în raport cu cei din domeniile amintite. Fac precizarea că aceste discriminări trebuie eliminate cu prioritate, odată cu intrarea în vigoare a HG 1/2017 privind majorarea salariului de bază minim brut la 1.450 lei, adică - data de 01 februarie 2017. Sper ca acest guvern să-si respecte prima hotărâre şi să demonstreze, totodată, că are respect pentru acest popor, acordând preţuirea cuvenită față de lege şi de cei care o apără zi de zi!

Concluzionând, eu sper să nu fim obligați să marcăm ZIUA POLIȚIEI ROMÂNE - respectiv 25 martie 2017- prin ACȚIUNI DE PROTEST!! Noi chiar nu dorim acest lucru, dar nici nu putem continua la infinit să ne lăsăm umiliți, călcați în picioare, discriminați!

NU SUNTEM SCLAVII NIMĂNUI!

Președinte FSNPPC, Dumitru Coarnă

Parteneri SNPPC: