Comunicate

Drepturile polițiștilor intră în normalitate?

Drepturile polițiștilor intră în normalitate?

Mitingul SNPPC începe să dea roade – Norma 12 B se pare că va fi aplicată corect!

La intervențiile SNPPC și urmare a numeroaselor discuții purtate pe durata a peste 2 ani, de când atragem atenția asupra mai multor aplicări incorecte a unor Ordine MAI, a unor sute de procese în instanță (!!!) conducerea MAI a modificat Ordinul privind salarizarea personalului, iar între noutăți a fost reglementată acordarea normei de hrană 12 B la ture serviciu, la Poliția de Frontieră și Poliție, precum și la Posturile de Poliție Comunală și criminaliști, în sensul acordării acestei norme pentru efort deosebit funcție de numărul de ore lucrate și nu de ture. De asemenea, polițiștii de la Posturile de Poliție Comunală și criminaliștii vor primi și ei acest drept.

Tot în S/214 a fost rediscutată, în contexul alegerilor ce vor avea loc anul acesta, locale si parlamentare, modalitatea de acordare a indemnizațiilor de delegare și detașare, respectiv diurnă, cazare și transport.

SNPPC a insistat pe aplicarea corectă a H.G. nr. 1017/30.12.2015 – pentru stabilirea salariului de bază minim brut pe țară garantat în plată, în ce privește personalul contractual.

Parteneri SNPPC: