Comunicate

Mitingul din 24 martie va exprima si solidaritatea cu victimele atentatelor din capitala Europei

Mitingul din 24 martie va exprima si solidaritatea cu 
victimele atentatelor din capitala Europei

FSNPPC si SNPPC își exprimă pe aceasta cale solidaritatea cu victimele atentatelor de la Bruxelles, de la Aeroportul Zaventem şi de la o staţie de metrou aflată în apropierea unor sedii ale instituţiilor comunitare. Potrivit unui bilanţ provizoriu dat publicităţii marţi seară, în jurul orelor 19.00, 34 de persoane au murit, iar numărul răniţilor era de peste 230.

Totodată, nu trebuie uitat faptul ca Belgia a sprijinit România prin tratament medical și de recuperare în cazul victimelor incendiului din Colectiv, demonstrând la rându-i solidaritatea cu poporul nostru.

De asemenea, suntem solidari cu victimele din Paris, Istanbul, Ankara, cu popoarele francez, turc și belgian, dar și cu structurile de ordine publică din aceste state, ele fiind primele care reacționează în asemenea situații dramatice, asigurând securitatea cetățenilor și capturarea teroriștilor.

Acest flagel al terorismului este în actualitate și, cum se observă, în dezvoltare, iar forțele de ordine trebuie să aibe asigurate capabilitățile de reacție și o motivație corespunzătoare.

Asigurarea personalului polițienesc și a logisticii necesară luptei împotriva infracționalității și protecției cetățenilor, dar și respectarea drepturilor polițistului constituie motive ale mitingului organizat în data de 24 martie a.c. în fața MAI, între orele 11.00-14.00, la care așteptăm membri să participe într-un număr cât mai mare.

Informații suplimentare: la data de 15.03.2016, deficitul real de personal la nivelul MAI se ridică la aproximativ 20.000 lucrători, din care peste 15.000 polițiști; acest deficit structural afectează în mod direct siguranța cetățeanului, în care este inclusă și lupta împotriva terorismului.

Urmare discuțiilor avute ieri la sediul MAI, între o delegație a FSNPPC și conducerea ministerului, a promisiunilor ministrului Petre Tobă că problemele prezentate vor fi treptat rezolvate, mitingul va fi organizat doar în data de 24 martie.

Cel din 25 martie se reprogramează la o data ce va fi comunicata in timp util.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: