Comunicate

Paștele – cea mai importantă sărbătoare a românilor!

Paștele – cea mai importantă sărbătoare a românilor!

Cu ocazia Sfintelor Sărbători de Paști, cea mai importantă sărbătoare creștină a anului, SNPPC și FSNPPC transmit tuturor membrilor și familiilor acestora, colaboratorilor, partenerilor și simpatizanților urări de sănătate, bucurii, speranțe și împliniri!

De Paști se sărbătorește Învierea lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu, care simbolizează, de fapt, fundamentul creștinismului.

În săptămâna mare românii obișnuiesc să își pregătească grădina și casa de sărbătoare; în Joia Mare se vopsesc ouăle, se fac pomeni pentru morți, iar credincioșii se duc seara la biserică pentru cele 12 evanghelii; în această zi nu este bine să dormi, nici să faci treburi precum spălatul rufelor, țesutul, torsul, cusutul; spovedania și împărtășania din Vinerea Mare este cea mai importantă și folositoare pentru ca ține tot anul, protejându-te și ajutându-te în permanență; dacă plouă vineri, în Săptămâna Patimilor, este semn de belșug pentru anul următor; sâmbăta spre duminica noapte, în Noaptea de Înviere se merge la biserică pentru a afla vestea Învierii Mântuitorului și pentru a lua lumină.

Fie ca Învierea Mântuitorului să ne facă să aducem lumină, căldură şi iubire în suflet!

Sărbătoarea Paștelui poate fi asociată și cu primăvara. Retrezirea naturii la viață simbolizează noua viață pe care creștinii au câștigat-o prin crucificarea și Învierea lui Iisus. Paștele creștin este similar cu Învierea, trezirea la viață!

SĂRBĂTORI FERICITE!

Parteneri SNPPC: