Comunicate

Polițist căzut la datorie!

Polițist căzut la datorie!

SNPPC este solidar cu familia, colegii și prietenii agentului șef principal Gheorghe Ionescu, de la Brigada Rutieră, care s-a stins din viață în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca, unde se afla internat, în comă indusă, după ce în noaptea de 1 / 2 august a.c. a fost accidentat extrem de grav în timpul desfășurării unei misiuni.

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel Oprea, a transmis, la rândul său, următorul mesaj:

”În numele meu personal şi al conducerii Ministerului Afacerilor Interne, exprim profundul regret pentru pierderea camaradului nostru. În acest moment tragic, transmit întreaga mea compasiune şi solidaritate, tuturor celor care i-au fost apropiaţi colegului nostru Gheorghe Ionescu. Sincere condoleanţe familiei şi colegilor săi!”

Pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune, agentul şef principal Gheorghe Ionescu a fost trecut în corpul ofiţerilor, fiind înaintat post-mortem în gradul de subinspector de poliţie.

Vicepremierul a discutat personal în această dimineaţă cu soţia poliţistului şi a dispus măsurile necesare pentru ca aceasta să fie încadrată în Ministerul Afacerilor Interne, ca agent de poliție, conform prevederilor Ordinului MAI nr. 35/13 martie 2014 privind măsurile de sprijin acordate poliţiştilor încadraţi într-un grad de invaliditate şi familiilor acestora, precum şi familiilor poliţiştilor decedaţi.

Ministerul Afacerilor Interne va organiza funeraliile militare şi va sprijini familia cu tot ce este necesar în aceste împrejurări tragice, inclusiv cu un ajutor de 20.000 euro, conform prevederilor Statutului Polițistului.

Înmormântarea va avea loc duminică la Cimitirul Ghencea 3 Militar.

Subinspectorul post-mortem Gheorghe Ionescu a căzut la datorie, avea 44 ani, era căsătorit şi lucra de 23 de ani în Ministerul Afacerilor Interne.

Viceprim-ministrul pentru securitate naţională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a înaintat astăzi Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, propunerea de acordare a Ordinului Naţional „Serviciul Credincios” în grad de Cavaler, subinspectorului post-mortem Ionescu Gheorghe, pentru fapte de eroism şi sacrificarea vieţii în misiune.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Parteneri SNPPC: