Comunicate

C O M U N I C A T SNPPC apreciază și susține eforturile polițiștilor, jandarmilor și pompierilor pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, pentru asigurarea siguranței cetățenilor

C O M U N I C A T
SNPPC apreciază și susține eforturile polițiștilor, jandarmilor și pompierilor pentru asigurarea ordinii și liniștii publice, pentru asigurarea siguranței cetățenilor

Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual din MAI îşi exprimă dezacordul față de manifestările violente din Piața Victoriei, din seara zilei de 1 februarie a.c.

SNPPC a arătat necesitatea intervenţiei ferme pentru restabilirea ordinii publice tulburate de către grupuri de persoane cu manifestări violente (a se vedea cazul recent de la Vişeul de Jos, când şeful de post a fost ucis, cu lovituri de cuţit, în chiar sediul poliţiei) precum și pentru protejarea vieții și integrității fizice a unor participanți onești la un miting.

În acest sens, ne exprimăm solidaritatea față de colegii polițiști, jandarmi și pompieri care au asigurat și vor asigura în continuare ordinea și liniștea publică în Capitală și în țară. Totodată, condamnăm amenințările unor grupuri de protestatari violenți, în sensul că forțele de ordine vor plăti pentru intervenția din seara trecută!

O societate în care se manifestă democrația este o societate cu mitinguri non-violente, în care libertatea de exprimare se exercită, nu se suprimă, este o societate în care nu sunt discreditate sindicatele, diferite categorii socio-profesionale sau oricine se opune unor opinii publice.

SNPPC nu va cădea în capcana conflictelor politice actuale!

SNPPC este adeptul respectării statului de drept și a ordinii constituționale!

SNPPC sprijină conducerea MAI, IGPR, IGJR și IGSU în acțiunile întreprinse în aceste momente delicate, în care ordinea constituțională este în pericol.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: