Cine suntem

Cine suntem

Prezentare

Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual este cel mai mare sindicat din Romania si singurul cu reprezentativitate proprie la nivelul Ministerului Afacerilor Interne.

Intemeiat la 21 decembrie 2004, SNPPC s-a dezvoltat, in timp, formand Federatia Sindicatelor Nationale ale Politistilor si Personalului Contractual din România (FSNPPC), cea mai mare organizatie de profil, cu reprezentativitate in domeniul ordinii si sigurantei publice gestionate de catre Ministerul Afacerilor Interne, partener de dialog social al MAI, negociator si semnatar al acordurilor si contractelor colective privind raporturile de serviciu.

SNPPC are, in prezent, 74 de birouri teritoriale si peste 40.000 de membri in toata tara. Prin extindere si numar de membri, SNPPC este cel mai important sindicat din Inspectoratul General al Politiei, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera si din multe alte structuri ale MAI.

Scopul SNPPC, enuntat de primul articol din statutul sau, este de a proteja drepturile  si de a reprezenta interesele profesionale, economice si sociale, culturale si sportive ale membrilor sai, prevazute in legislatia nationala, in tratatele, acordurile si conventiile internationale la care Romania este parte, in contractele colective de munca si in legislatia muncii din domeniu.

In sprijinul membrilor sai si familiilor acestora, pentru a le oferi ajutor atunci cand au cea mai mare nevoie, SNPPC a infiintat Fundatia Sfantul Nicolae - Ocrotitorul Politistilor.  Printre cele mai importante obiective umanitare ale organizatiei, se numara, pe langa intrajutorarea politistilor, acordarea de sprijin pentru persoanele defavorizate, promovarea identitatii nationale, identificarea si promovarea tinerelor talente in diverse domenii cultural-artistice, stiintifice si sportive.

SNPPC este cea mai mare si mai puternica organizatie sindicala din domeniul ordinii publice. Prin complexitatea actiunilor derulate, prin parteneriatele si afilierile importante, prin implicarea sociala si umanitara autentica si prin vocea puternica pe care o reprezinta, SNPPC isi consolideaza permanent aceasta pozitie, in sprijinul membrilor sai, atat la nivel individual, cat si la nivel colectiv.

In realizarea scopurilor sale, SNPPC a dezvoltat parteneriate puternice la nivel local, national si european. FSNPPC este  afiliata la cea mai mare confederatie sindicala din Romania, CNS Cartel ALFA, iar presedintele organizatiei noastre detine si functia de vicepresedinte al Biroului executiv Cartel ALFA. De asemenea, suntem membri fondatori ai EPU - European Police Union, cea mai importanta organizatie de profil, recunoscuta la nivelul Uniunii Europene, unde detinem functia de vicepresedinte, prin trezorierul general al FSNPPC, Staicu Claudiu Florin.

 

Relatiile noastre internationale includ si parteneriate cu alte sindicate politienesti din Europa, cum ar fi:

Parteneri SNPPC: