Comunicate

Comunicat 09.06.2021 - SNPPC continuă acțiunile în instanță

Comunicat 09.06.2021 - SNPPC continuă acțiunile în instanță
În prezent, SNPPC continuă seria de acțiuni în instanță pentru obținerea unor drepturi de natură salarială pentru polițiștii în activitate, personalul contractual, respectiv pentru pensionari:
 
1. Acțiune pentru acordarea și plata majorărilor salariale prevăzute de Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prin aplicarea articolului 38 alin. (4) din această lege care stabilește că în perioada 2019-2022 se va acorda anual o creştere a salariilor de bază, soldelor de funcţie/salariilor de funcţie, indemnizaţiilor de încadrare, fiecare creştere reprezentând 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază, solda de funcţie/salariul de funcţie, indemnizaţia de încadrare prevăzute de lege pentru anul 2022 şi cel/cea din luna decembrie 2018 (majorarea neacordată polițiștilor în activitate în 2021 și nici personalului contractual);
 
2. Acțiune pentru acordarea și plata majorărilor salariale pentru deținătorii titlului de specialist de clasă începând cu 01.07.2017, în conformitate cu dispozițiile articolului 28 din Anexa VI la Legea-cadru 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice („specialistul de clasă”).
 
Pentru acțiunile de mai sus sunt eligibili:
 
- Acțiunile de la punctele 1 și 2 îi vizează pe polițiștii în activitate și pentru personalul contractual.
 
- Acțiunea de la punctul 2 îi vizează pe colegii pensionați, membri de sindicat, care ar fi avut dreptul să beneficieze, conform legii, de acest drept - titlul de specialist de clasă de la momentul reglementării dreptului (adică 01.07.2017) până la momentul pensionării.
 
- Pentru drepturi salariale SNPPC poate să reprezinte drepturile membrilor de sindicat, dar pentru recalcularea pensiei cererea trebuie susținută (semnată) personal de membrul de sindicat. SNPPC pune la dispoziția membrilor modele de proceduri prealabile (obligatorii în cazul recalculării pensiei) și acțiuni atât pentru recalcularea pensiei în situația obținerii dreptului la specialist de clasă, cât și a acțiunilor ce au ca obiect actualizarea pensiei cu indicele de inflație. 
 
Reamintim că în această ultimă situație ÎCCJ a stabilit că atât acțiunea cât și procedura prealabilă vor fi semnate și depuse în nume personal.
 
Pentru detalii luați legătura cu liderii teritoriali de sindicat, Biroul Executiv Central al SNPPC sau Departamentul Juridic al SNPPC
Parteneri SNPPC: