Comunicate

Comunicat 09.07.2021 - Război în conducerea țării pe nervii și banii românilor!

Comunicat 09.07.2021 - Război în conducerea țării pe nervii și banii românilor!

Premierul Florin Cîțu a anunțat, joi, 8 iulie, că a transmis la Palatul Cotroceni propunerea de revocare a lui Nazare. Ulterior, președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcția de ministru de Finanțe a acestuia.

Prezent în platoul unui post de televiziune, ministrul de Finanțe, între altele, a declarat că din luna martie nu a mai discutat cu premierul României.
Asta este o știre importantă, în contextul în care sindicatele au ieșit în stradă încă din luna decembrie (cazul Cartelului Alfa, din care FSNPPC face parte) și, până acum, la șase luni de la prima pichetare, premierul nu a catadicsit să aibă vreo ședință de dialog cu vreun reprezentant.


De asta nu ne miră declarația ministrului de finanțe, ba mai mult ne dăm seama cum și de către cine este condusă țara. Dacă mai era nevoie...
Nu că ministrul de finanțe ar fi mai breaz, în condițiile în care nici acesta nu s-a arătat deschis la dialog. Chiar dacă nu ar fi avut susținere din partea premierului, măcar dovedea că este deschis la dialog și îi asculta pe oamenii care își strigau păsurile în fața instituției pe care o conducea.
Tot în media mai apar informații cu privire la documentul ținut la secret de Cîțu-Ghinea, acel document pe care l-au dus la Bruxelles și în care promiteau înghețare de venituri, creșteri de taxe etc. Ministrul Nazare l-a pus în discuție în Guvern și în partid, la ședința coaliției. Ar fi fost discuții aprinse și tot ce implica Ministerul Finanțelor a fost respins de Alexandru Nazare.
Și în cazul nostru, acest război cu surzii, cu ignoranții, cu cei care vor ca românii să fie săracii Europei, să rămână cu familiile destrămate din cauza exodului spre Vest în căutarea unui loc de muncă mai bine plătit, exploatați, ne-a determinat să căutăm soluții pentru ca măcar cei care conduc Europa să audă glasul nostru legat de ce se întâmplă în România. 


Acesta este și motivul pentru care SNPPC a susținut și participat în Caravana Dreptății Sociale, organizată de Cartel Alfa, pornită din Arad, via Budapesta, Viena, Munchen, Luxemburg, Bruxelles Strasbourg, orașe unde liderii de sindicat din România au fost susținuți de sindicaliști europeni.


România care ar trebui să fie a noastră este însă una în care câțiva cocoțați temporar în palate în care nu au visat vreodată au mințit pentru a pune mâna pe putere și a o folosi în orice scop numai în interesul poporului NU!
Au înghețat salariul minim, crescut de la 600 de lei în 2010 la 2230 lei în anul 2020 (deci se poate!). Au înghețat pensiile civile, după ce i-au dus cu zăhărelul de două ori pe pensionari. Au înghețat pensiile militare. Au înghețat salariile. Au înghețat alocațiile copiilor. Au tăiat voucherele de vacanță/decontul serviciilor turistice, dând o lovitură dură economiei noastre și oamenilor care au investit în turismul românesc. Prelungesc starea de alertă și știm bine DE CE!
Aproape că i-au îngenuncheat pe oameni. Din fericire mai sunt însă, sperăm noi, oameni care nu și-au pierdut speranța că acești temporari guvernanți...vor fi temporari.
Chiar dacă apar informații despre alegeri trucate, saci cu voturi cărați din secțiile de votare, procese-verbale falsificate... poate-poate românii nu mai ies la vot, că oricum nu contează ... CE votează!
SNPPC va lupta în continuare pentru a se reglementa un salariu minim la nivelul UE și crearea cadrului de aplicare imediată a acestuia, pentru salarii și pensii decente în România.


Țara ardeeee! Babele se piaptănă...

Parteneri SNPPC: