Comunicate

Comunicat 11.01.2022 - Întâlnire și acțiuni comune ale sindicatelor din SNAOPSN

Comunicat 11.01.2022 - Întâlnire și acțiuni comune ale sindicatelor din SNAOPSN

Angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști ies în stradă, miercuri, 02.02.2022, ora 11:00, la București, în fața Guvernului României.

Promisiunile guvernanților nu ne plătesc facturile și nu scad prețurile!
 

În data de 02.02.2022, ora 11:00, angajații din poliție, penitenciare și militarii rezerviști declanșează proteste la București, în fața Guvernului României (Piața Victoriei).

Angajații și pensionarii din Poliție, Penitenciare și din Armata rezerviștilor, în contextul scumpirilor din ultima perioadă, cer:

• aplicarea în integralitate a legii salarizării unitare (Legea nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice);

• actualizarea pensiilor militare, conform prevederilor Legii nr. 223/2015 privind pensiile militare de stat;

• calcularea sporurilor și a cuantumului indemnizației de chirie la valoarea anului 2022.

În cursul acestei săptămâni, reprezentanții organizațiilor sindicale din Poliție și Penitenciare vor solicita întâlniri cu miniștrii de resort (ai Afacerilor Interne, respectiv, al Justiției), în vederea identificării unor potențiale soluții la revendicările sindicaliștilor.

În situația în care miniștrii nu oferă garanții reale de rezolvare a problemelor semnalate de reprezentanții angajaților, președinții organizațiilor sindicale, împreună cu reprezentanții organizațiilor militarilor rezerviști, se vor deplasa, în săptămâna 17-21.01.2022, la sediile partidelor politice care formează actuala alianță de guvernare, pentru a aduce la cunoștința decidenților politici revendicările angajaților din Sectorul de apărare, ordine publică și securitate națională.

 

BIROUL EXECUTIV FSNPPC
Parteneri SNPPC: