Comunicate

Comunicat 11.11.2021 - Solicitare majorare salarii/pensii polițiști/personal contractual/pensionari

Comunicat 11.11.2021 - Solicitare majorare salarii/pensii polițiști/personal contractual/pensionari

Către,

- GUVERNUL ROMÂNIEI

Domnului Florin-Vasile CÎȚU, prim-ministru

 

Revenim la solicitările noastre din cursul anului 2021

În calitate de partener de dialog social și de Federație sindicală reprezentativă, la nivelul sectorului de activitate ,,Ordine publică”, gestionat de Ministerul Afacerilor Interne - recunoscută de Tribunalul Municipiului București, în baza Legii nr. 62/2011 -, vă solicităm să aveți în vedere, la întocmirea bugetului aferent anului 2022, asigurarea sumelor necesare pentru:

  1. aplicarea în integralitate a Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, de la 1 ianuarie 2022, respectiv a prevederilor din Anexele VI și VIII, care privesc întreg personalul din familia ocupațională Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională;
  2. indexarea pensiilor  militare de stat, cu rata inflației, așa cum aceasta este stabilită de INS, anual;
  3. decontarea serviciilor turistice/acordarea voucherelor de vacanță;
  4. actualizarea sporului de suprasolicitare neuropsihică, prevăzut în Legea 153/2017, la nivelul de 20%, pentru toți beneficiarii din cadrul MAI, asemenea altor beneficiari din sistemul de Justiție, pentru a contribui la consolidarea Poliției Judiciare și a celorlalte structuri polițienești, care desfășoară activități esențiale și de mare complexitate, individual sau în colaborare cu Parchetele, la nivel teritorial și național.

Cu deosebită stimă,

 

 PREȘEDINTELE BIROULUI EXECUTIV FSNPPC

 

Marius IONESCU

                     

 

 

Parteneri SNPPC: