Comunicate

COMUNICAT 14.08.2020 - Dialog social la IGPR, pe acordării sporului de studii superioare !

COMUNICAT 14.08.2020 - Dialog social la IGPR, pe acordării sporului de studii superioare !

         Așa cum am informat săptămâna trecută, după întâlnirea de la MAI, continuăm demersurile pentru elaborarea unor proceduri obiective și unitare, referitoare la aplicarea prevederilor ,,OUG nr. 75/14.05.2020, pentru completarea OUG nr. 114/2018 privind instituirea unor măsuri în domeniul investițiilor publice și a unor măsuri fiscal-bugetare (...)”.

         OUG 75/2020 a fost promovată după apariția Deciziei ICCJ nr. 51/2019, când MAI a înțeles, în sfârșit, că demersul SNPPC, de aproape trei ani, în contencios administrativ-fiscal, pentru salarizarea la nivelul maxim al funcției publice, a fost validat de Curțile de Apel, astfel încât am obținut decizii definitive pentru câteva mii de membri de sindicat, care ne-au mandat în scris să le reprezentăm interesele financiare.

          În acest sens, astăzi, ora 10,00, Biroul Executiv Central al SNPPC s-a întâlnit cu directorul Directiei Management Resurse Umane si directorul Directiei Financiare din IGPR, pentru a clarifica unele probleme legate de aplicarea OUG 75/2020, în ceea ce privește sporul de studii superioare pentru agenți - astfel încât acesta să fie acordat unitar, pe criterii clare și obiective, care să nu lase loc de interpretare și de subiectivism din partea șefilor.

         Pe aceasta cale, toti sefii nemijlociti au obligatia de a face analize riguroase ale tuturor fiselor de post ale agentilor care au absolvit studii superioare, ale celorlalti agenti beneficiari in acest moment de spor precum si ale ofiterilor din unitate, pentru a identifica elemente care sunt similare si care au corespondent in diplomele si foile matricole ale agentilor.

         Astfel, pentru acordarea valorii corespunzătoare sporului pentru studii superioare trebuie avute in vedere inclusiv disciplinele studiate, evidențiate în Suplimentul la Diplomă/Foaia matricolă. În opinia noastră, toți absolvenții de științe juridice, administrative, economice, geografie, istorie, asistență socială, pshiologie, sociologie, educație fizică  etc. sunt îndreptățiți să primească acest spor. De asemenea, considerăm că, similar agenților aflați deja în plată, toți cei care au absolvit studii superioare identice trebuie să beneficieze de același tratament, respectiv de acordarea contravalorii sporului, daca isi desfasoara activitatea in conditii similare.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: