Comunicate

Comunicat 15.11.2021 - Noi concursuri de încadrare directă ajutor șef de Post Poliție

Comunicat 15.11.2021 - Noi concursuri de încadrare directă ajutor șef de Post Poliție

 

Pentru a diminua deficitul major de personal din cadrul Poliției Române, IGPR a declanșat procedura de ocupare a sute de noi funcții de ajutor șef de post, pentru că mediul rural este cel mai afectat de criza de polițiști. Practic, sunt zeci de Posturi de poliție, în multe județe, care funcționează cu un singur lucrător sau maxim doi, din 4 sau 5, situație care afectează eficiența serviciului polițienesc și conduce la suprasolicitarea fizică și psihică a oamenilor. Din acest motiv, există chiar și Posturi de poliție care au fost închise (sic!).

Vrem să credem că semnalele noastre privind gravitatea problematicii deficitului de personal au fost receptate, în final, de către factorii decidenți, care încep să miște lucrurile în sensul bun. Minuni, știm cu toți, nu se pot face peste noapte!

SNPPC a sesizat, în scris, frecvent, Guvernul, Parlamentul, CSAT și MAI (a se vedea comunicatele din 2020 - 2021 și lista noastră de revendicări, pentru care am demarat proteste și avem în intenție să le continuăm, funcție de rezultatul negocierilor), reclamând faptul că deficitul major de personal, care ajunge în mediul rural și la peste 50%, afectează grav capacitatea operațională a Poliției Române și implicit a statului, care trebuie să asigure ordinea publică, siguranța cetățenilor și a comunităților.

Reamintim că pe data de 10 noiembrie a.c SNPPC a solicitat MAI continuarea urgentă a demersului de diminuare a deficitului de personal în structurile poliținești 

 

https://www.snppc.ro/comunicat-10-11-2021-solicitare-mai-2000-locuri-tco-bd10762

 

Informații complete cu privire la posturile existente se regăsesc, începând de astăzi, pe site-urile inspectoratelor de poliție județene: 

 

https://www.politiaromana.ro/ro/politia-romana/unitati-teritoriale

 

Venim in sprijinul dvs si va atasam toata bibliografia actualizata la zi pentru concurs

 

https://www.snppc.ro/comunicat-snppc-13-09-2021-tematica-si-bibliografie-incadrare-directa-agenti-op-posturi-de-politie-bd10708

 

Vom reveni cu detalii!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: