Comunicate

Comunicat 19.08.2021 - Întâlnire SNPPC cu președinta Comisiei pentru apărare, OPSN din Senat, dna senator Pauliuc Nicoleta

Comunicat 19.08.2021 - Întâlnire SNPPC cu președinta Comisiei pentru apărare, OPSN din Senat, dna senator Pauliuc Nicoleta

La data de 19.08.2021, la solicitarea Federației Sindicatelor Naționale ale Polițiștilor și ale Personalului Contractual, federație reprezentativă la nivel național, ce are în componență aproximativ 40.000 membri din Ministerul Afacerilor Interne, a avut loc o întâlnire de lucru la Senatul României, cu președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, dna senator Pauliuc Nicoleta.

Din partea FSNPPC au participat dl trezorier general Claudiu Staicu, dl secretar general Neculai ISache, dl vicepreședinte ZLAT MIHAI, dl președinte SNPPC IGPF – Gabi Crăciun și dna vicepreședinte SNPPC DGL Răducu Rodica.

Întâlnirea a vizat discutarea unor proiecte aflate în lucru la această comisie, printre care amintim: L 285/2021, proiect privind aprobarea OUG 76/2021, prin care au fost înființate masteratele profesionale, care ar fi oferit acces în sistem celor cu ,,recomandare”, pe o ‘’rută alternativă‘’. Am comunicat motivele pentru care considerăm că această ordonanță ar trebui respinsă, motive detaliate și în comunicatele noastre anterioare.

Având în vedere specificul comisiei, i-am comunicat dnei senator Pauliuc Nicoleta problemele cu care ne confruntăm și pentru care protestăm de la sfârșitul anului 2020, probleme specifice sistemului de ordine publică și siguranță națională.

Problemele abordate au vizat inclusiv recredibilizarea și întărirea autorității sistemului polițienesc, accesarea de fonduri europene pentru renovarea, reabilitarea, construirea de noi sedii pentru instituțiile MAI, remedierea cât mai urgentă a deficitului de personal, având în vedere deficitul de peste 20.000 angajați din Ministerul de Interne, care generează muncă suplimentară, suprasolicitare, deprofesionalizare.

Totodată, am sesizat problemele poliției judicare referitor la incompatibilitățile totale, precum și pe cele specifice personalului contractual.

Au avut loc discuții și pe tema salarizării personalului, aplicării Legii 153/2017, dar și indexarea pensiilor polițiștilor, cu rata inflației.

Am prezentat soluțiile noastre pentru remedierea tuturor problemelor cu care ne confruntăm.

Ne exprimăm aprecierea pentru deschiderea de care a dat dovadă dna senator, urmând ca în perioada următoare să existe întâlniri mai dese, pe teme specifice, care au impact asupra sistemului de ordine publică și siguranță națională.

La baza societății trebuie să existe nevoia de siguranță, o nevoie primară, în lipsa acesteia străzile nu vor fi ocupate de poliție, ci de infractori!

 

Parteneri SNPPC: