Comunicate

COMUNICAT 22.07.2021 - POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ AI ANULUI 2021

COMUNICAT 22.07.2021 - POLIȚIȘTII DE FRONTIERĂ AI ANULUI 2021

Polițiști de frontieră cu care ne mândrim 


La data de 22.07.2021 a avut loc, în avans pentru data de 24.07.2021, aniversarea Zilei Poliției de Frontieră Române, activitate la care a participat conducerea MAI, ministrul Lucian Nicolae Bode, secretari de stat și șefi de structuri ale ministerului, de inspectorate teritoriale ale Poliției de Frontieră și Gărzii de Coastă și din IGPF. DIn partea SNPPC, organizație reprezentativă la nivelul PFR, a participat președintele Marius Ionescu.


Cu această ocazie, doi polițiști de frontieră cu care ne mândrim au primit distincţia "Poliţistul de frontieră al anului 2021”, după cum urmează:
Comisar șef de poliție Bacaim Petrică – din cadrul Gărzii de Coastă, Serviciul Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere , membru SNPPC, a coordonat activităţile specifice într-unul dintre cele mai mari dosare penale privind traficul ilegal de deșeuri, în care au fost descoperite 85 de containere încărcate cu aproximativ 1.860 tone deșeuri ce urmau să intre în țară. De asemenea, ofițerul a coordonat echipele operative în cazuri de contrabandă cu țigări, iar dintre acestea îl menţionăm pe cel în care au fost confiscate peste 240.000 pachete țigări, cu timbru de Moldova, în valoare de  aproximativ 3.860.000 lei, pe zona de produse contrafăcute dar și a altor infracțiuni din sfera criminalității organizate transfrontaliere

Agent șef principal de poliție Bălașa Cătălin - din cadrul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră - Direcția de Prevenire și Combatere a Migrației Ilegale și a Infracționalității Transfrontaliere a contribuit semnificativ la destructurarea unor grupări infracționale specializate în fabricarea ilegală a țigaretelor, care acționau la nivel internaţional în mai multe state din Europa. Documentarea întregii activități infracționale s-a realizat prin cooperarea internațională cu reprezențanți ai OLAF şi ai Guardia Civil din Spania. Activitățile ilicite ar fi putut cauza un prejudiciu bugetului consolidat al Uniunii Europene de peste 100 milioane de euro. Meritele poliţistului au fost recunoscute inclusiv de către Unitatea Central Operativă din Guardia Civil din Spania, prin acordarea medaliei Crucea Ordinului de Merit al Guardia Civil.


Felicitări celor doi colegi și la mai mare. În același timp suntem convinși că mult mai mulți colegi ar fi meritat această distincție prin prisma rezultatelor profesionale avute. 
Felicitări tuturor și La mulți ani tuturor polițiștilor de frontieră, activi sau pensionați!
La mulți ani Poliției de Frontieră Române!

Parteneri SNPPC: