Comunicate

Comunicat 22.08.2022 - Dezinteresul Guvernului față de problemele revendicate ne determină să continuăm protestele!

Comunicat 22.08.2022 - Dezinteresul Guvernului față de problemele revendicate ne determină să  continuăm protestele!

După șase zile de proteste (pichetări sindicale), constatăm, cu dezmăgire, că Guvernul și Coaliția care l-a generat au întors spatele revendicărilor noastre economico-sociale, care privesc polițiștii, personalul contractual, pensionarii militari și, în ansamblu, familia ocupațională bugetară Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

În aceste zile, am avut discuții directe cu miniștrii Finanțelor, Afacerilor Interne și Muncii, cărora le-am prezentat necesitatea aplicării Anexelor VI și VIII din Legea-cadru a salarizării 153/2017 (prorogată în ultimii doi ani), respectiv intrarea în grilă 100%, așa cum s-a procedat în cazul altor familii ocupaționale. Am fost și la sediile principalelor partide din Coaliție, unde am fost ținuți la porți închise, iar la sediul Reprezentanței Comisiei Europene în România, am fost primiți de o persoană care înregistrează petiții.

Cu ocazia protestului de la Guvern, premierul (sau cine o fi decis în numele lui) a trimis la discuții 3 angajați de la Cabinet, fără nicio capacitate de înțelegere a revendicărilor noastre, pentru că erau total străini de legislația în domeniul muncii/salarizării/pensiilor militare de stat și, per ansamblu, de Sistemul de Apărare, Ordine Publică și Securitate Națională.

În concluzie: răspunsurile primite din partea decidenților au fost complet alambicate și neconvingătoare, ba chiar sfidătoare, deși ministrul Lucian Bode ne-a precizat foarte clar, la întâlnirea pe care am avut-o împreună, în 16 august, că în bugetul MAI există fondurile pentru plata a jumătate din cuantumul restanțelor salariale, chiar în această lună. Totuși, decizia este tergiversată din motive neclare, deși ușor de subînțeles.

Deducem că la nivelul Guvernului nu s-a dat ok-ul pentru plată, drept pentru care,

MIERCURI, 24 AUGUST, ORA 10,00,

VOM FI DIN NOU PREZENȚI ÎN PIAȚA VICTORIEI!

Nu acceptăm măsura propusă prin proiectul OUG pus în dezbatere săptămâna trecută de ministrul Muncii, care prevede plata a numai ¼ din restanța salarială!

Nu acceptăm firimiturile aruncate de la masa guvernamentală, vrem să fim plătiți așa cum prevede legea!

Sunt doi ani de când avem salariile înghețate, prin neaplicarea Legii-cadru 153/2017, timp în care rata cumulată reală a inflației a trecut de 25%, prețurile prinicipalelor produse de consum și costurile facturilor au tot crescut vertiginos, iar noi suntem tratați ca niște sclavi pe plantație!

 

VREM RESPECT PENTRU LEGE ȘI PENTRU OAMENII ÎN UNIFORMĂ,

CARE ASIGURĂ SIGURANȚA CETĂȚENILOR ȘI A STATULUI!

 

BIROUL EXECUTIV - FSNPPC

Parteneri SNPPC: