Comunicate

Comunicat 27.02.2023 - Într-un final, lucrătorii IGI scapă de chestorul Mihaila

Comunicat 27.02.2023 - Într-un final, lucrătorii IGI scapă de chestorul Mihaila

După un management furtunos, devastator și catastrofal, chestorul Mihăilă, fostul împuternicit inspector general al IGI a fost se pare împuternicit la o altă structură importantă a MAI, în fruntea ei, ONPM, Oficiul National pentru Protecția Martorilor.

După ce a făcut vrute și nevrute cu oamenii/polițiștii care își desfășoară activitatea la Inspectoratul General pentru Imigrări dar și cu fondurile instituției, fonduri pe care le-a pus pe butuci pentru deplasări, cheltuind și din bugetul IGPR cu structurile teritoriale că, deh, nu îl verifică nimeni și chiar dacă o face nu îl pune nimeni să și răspundă pentru eficiența folosirii lor (noi am sesizat Corpul de Control al MAI dar nu stim să se fi făcut vreo verificare) acum a fost pus ”sub protecție” la ONPM, unde suntem curioși ce tip de management va aborda.

Deși am întrebat instituția IGI despre numărul persoanelor din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări care au fost delegate/detașate în anul 2022, locul de muncă al polițistului și localitatea unde a fost delegat/trimis în misiune, perioada/perioadele, baza legală și cheltuielile financiar-materiale (totale) generate de aceste dislocări de personal, dar și alte aspecte, răspunsurile au fost mai mereu incomplete și nesemnate. Încă prezintă interes toate acestea întrucât nu dorim să ne trezim cu o altă instituție a MAI unde să își bată joc de drepturile polițiștilor acest individ.

Conform legii, aceste informații sunt de interes public, nu presupun furnizarea de date cu caracter personal și privesc activităţile sau rezultă din activităţile unei autorităţi publice sau instituţii publice.

Între abuzurile comise asupra personalului din cadrul inspectoratului, prin delegări/misiuni dispuse abuziv, menționăm lipsa pontării ori pontări ce nu corespund realității, ceea ce au dat naștere la suspiciuni rezonabile de abuz în serviciu, fals în înscrisuri, dar și lipsa totală de transparență și dialog cu sindicatele.

Astfel, conform răspunsului instituției la prima nopastră interpelare, peste 15 % din personal a fost trimis în delegare/misiune, cheltuindu-se sume uriașe fără a exista o justificare rezonabilă/ o analiză cu toți factorii de conducere ai instituției, în multe cazuri.

Chestorul Mihăilă Marius Florin a delegat/trimis in misiune peste 200 de angajați ai IGI, fără ca acestea sa fie impuse de nevoile operative reale, prin aceste detașări urmărind în principal ca acești angajați să fie detașați la distanțe maxime față de domiciliul acestora.

Au fost trimiși în asemenea delegări/misiuni inclusiv șefi ai structurilor IGI din teritoriu, contabili-șefi, consilieri juridici dar și alți angajați, fără acordul lor, stabilindu-se pentru aceștia, verbal, în mod arbitrar și nelegal alte sarcini decât cele prevăzute în fișele posturilor acestora.

Din spusele lucrătorilor, chestorul Mihăilă Marius Florin, împuternicit inspector general al IGI a amenințat mai mulți polițiști să nu comenteze ordinele dumnealui, spre exemplu într-o convocare organizată în țară spunându-le clar ”-Aici eu dau dispoziții și dvs. executați!”.

Din informațiile noastre a făcut presiuni constante asupra unor persoane cu funcții de conducere din întregul IGI, in scopul determinării acestora sa părăsească funcțiile respective.

Nu mai departe de luna asta a intors din drum dupa bunul plac toti sefii care au venit in Bucuresti la bilant.

Mai mult, se pare că în ultima zi a mandatului a vrut să facă trei împuterniciri dar șmecheria a ajuns la urechile chestorului Despescu, astfel că s-a dat ordinul ... ”la loc comanda”.

Conform unor surse, astăzi luni 27 februarie a.c. chestorul Mihăilă, un om deosebit de milostiv și cu frică de Dumnezeu,  a făcut o ședință cu factorii de conducere și le-a transmis că fiecare poate să plece, dacă dorește, și că nu se pune în calea fericirii lor.

Speram ca nu va fi lasat sa distruga ONPM cum a facut cu IPJ SALAJ si IGI.

Parteneri SNPPC: