Comunicate

Comunicat Cartel Alfa

Comunicat Cartel Alfa

Potrivit unui Comunicat al Administratiei Prezidentiale din data de 9 Iunie 2015, presedintele Klaus Iohannis a solicitat reexaminarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii dialogului social nr. 62/2011.

Una dintre motivaţiile cererii de reexaminare o reprezintă reanalizarea conținutului Art. I pct. 2 din legea transmisă spre promulgare, în sensul asigurării dreptului salariatului de a-și manifesta voința în mod direct şi expres cu privire la veniturile sale salariale.

CNS Cartel ALFA îşi manifestă îngrijorarea cu privire la faptul că, sub masca grijii faţă de respectarea drepturilor salariatului, se va elimina obligativitatea angajatorului de a reţine cotizaţia de sindicat pe ştatul de plată.

CNS Cartel ALFA nu se opune ca legea sa ofere garantii cu privire la manifestarea de voinţă a salariatului insa se opune eliminării din textul legii a obligaţiei angajatorului de a reţine şi vira cotizaţia de sindicat in condiţiile în care există acordul salariatului si al organizaţiei sindicale.

CNS Cartel ALFA susţine reexaminarea legii sub aspectul reducerii pragului de reprezentativitate la nivel de unitate a sindicatului , aşa cum era prevăzut în forma inițială a propunerii legislative, pentru a pune legislaţia muncii în acord cu Convenţiile fundamentale ale OIM, aceasta fiind o solicitare importanta facuta in permanenta de CNS Cartel ALFA.

Parteneri SNPPC: