Comunicate

COMUNICAT - Demersul exclusiv al SNPPC, privind majorarea salarială, s-a concretizat!!

COMUNICAT - Demersul exclusiv al SNPPC, 
privind majorarea salarială, s-a concretizat!!

Preşedintele a promulgat Legea pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 56/2017 privind completarea art. II din Legea nr. 152/2017 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 99/2016 privind unele măsuri pentru salarizarea personalului plătit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal-bugetare;

Astăzi, 31 octombrie 2017, iniţiativa exclusivă a FSNPPC, referitoare la majorarea salarială de 10/15% pentru poliţiştii şi personalul contractual din MAI, de la 1 octombrie a.c., s-a concretizat!

Astfel, OUG nr. 56/ 04.08.2017 (apărută în urma scrisorilor şi demersurilor preşedintelui FSNPPC/SNPPC pe lângă prim-ministrul României, domnul Mihai Tudose - a se vedea, pe site-ul nostru, adresele către premier şi comunicatele din perioada iulie-octombrie a.c.), care prevede majorări salariale pentru poliţiştii şi personalul contractual din MAI, a trecut prin Parlament în actuala sesiune legislativă şi a devenit, prin promulgare, de către preşedintele României, lege.

FSNPPC a monitorizat, constant, concretizarea acestui proiect legislativ, care are ca efect imediat o majorare de 10% (în cazul poliţiştilor) şi, respectiv, de 15% (în cazul personalului contractual din MAI), aplicată la salariul de funcţie / salariul de bază cuvenit, al cărui cuantum nu poate fi mai mic de 1.450 de lei, şi adăugată la acesta.

Efectele concrete (pe fluturaşul de salariu) se vor resimţi începând cu luna noiembrie 2017.

Quod erat faciendum, quod erat demonstrandum!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: