Comunicate

COMUNICAT din 05.03.2018 - Sindicatele din M.A.I. s-au coalizat în jurul FSNPPC pentru un miting de amploare

COMUNICAT din 05.03.2018 - Sindicatele din M.A.I. s-au coalizat în jurul FSNPPC
pentru un miting de amploare

Moment istoric în mişcarea sindicală din MAI: sâmbătă, 3 martie 2018, a avut loc o reuniune a liderilor federaţiilor şi sindicatelor care reprezintă interesele poliţiştilor şi personalului contractual din Ministerul Afacerilor Interne, pentru a discuta pe marginea iniţiativei FSNPPC de a organiza un miting de amploare, în 24 martie a.c., la Bucureşti. Din partea federaţiei noastre au participat: Dumitru Coarnă - preşedinte, Neculai Isache - secretar general, şi Cecilia Marilena Tatia - preşedintele SNPPC din IPJ Argeş.

Protocolul semnat de către preşedintele FSNPPC, împreună cu reprezentanţii celorlalte şase federaţii/sindicate prezente la discuţii (vezi ataşamentul foto), are ca fundament disfuncţionalităţile salariale perpetuate inclusiv prin Legea-cadru nr. 153/2017 şi stipulează două tipuri de proteste: pichetări, în zilele de 22-23 martie, şi miting de amploare, în ziua de 24 martie, în faţa sediului MAI.

În ansamblu, revendicările noastre – aduse la cunoştinţa Guvernului încă din 12 februarie a.c. (vezi ataşament foto pe contul nostru de facebook), când am solicitat o întâlnire pentru dialog social (la care nu am primit răspuns nici până în prezent) – vizează probleme grave, care afectează interesele profesionale şi economico-sociale ale poliţiştilor şi personalului contractual din sistemul de ordine publică gestionat de Ministerul Afacerilor Interne.

Reiterăm precizările stipulate şi în comunicatul nostru de vineri, 02 martie:

- FSNPPC nu va renunţa la miting dacă Guvernul şi MAI nu-şi respectă angajamentele;

- pregătirile noastre pentru miting continuă în ritmul planificat, decizia finală urmând a fi luată prin consultări (cu liderii noştri de sindicat, cu membrii FSNPPC şi cu partenerii care au semnat Protocolul), în funcţie de evoluţia dialogului social şi de rezultatele concrete obţinute în perioada imediat următoare, mai ales de aplicarea, în 2018, a Legii 153/2017 şi plata orelor suplimentare.

Vă aşteptăm alături de noi!

Am pornit cu încredere şi curaj, continuăm puternici şi uniţi!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: