Comunicate

COMUNICAT din 10.07.2017 - Demersuri ale FSNPPC privind salarizarea, deficitul de personal şi încadrarea promoţiei 2017

COMUNICAT din 10.07.2017 - 
Demersuri ale FSNPPC privind salarizarea, 
deficitul de personal şi încadrarea promoţiei 2017

Vă informăm că astăzi, 10 iulie 2017, o delegaţie extinsă a FSNPPC/SNPPC a avut o întrevedere cu conducerea MAI (vezi foto), în frunte cu ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, pe tema unor grave probleme de ordin economico-social şi profesional cu care se confruntă membrii noştri de sindicat. Din delegaţia FSNPPC au făcut parte: Dumitru Coarnă-preşedinte, Neculai Isache şi Claudiu Staicu - membrii BExC; Cecilia Tatia - Argeş; Ion Vasilică, Vasile Zelca şi Sorin Boldeanu- Constanţa; Dănuţ Pupăză - Braşov; Cătălin Lupea şi Constantin Jarnea - Prahova; Dumitru Istrate şi Wilhelm Bendriş - Bucureşti.

Ministrul Afacerilor Interne a promis că va întreprinde toate demersurile, în regim de urgenţă, pentru remedierea discriminării salariale produse începând cu 1 iulie 2017, când au fost majorate cu 15%, prin OUG, salariile unor structuri din cadrul Sistemului de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională, mai puţin cele ale angajaţilor din MAI. De această măsură reparatorie ar urma să beneficieze poliţiştii/poliţiştii de frontieră, personalul contractual şi militari din Ministerul Afacerilor Interne.

O altă problemă discutată a vizat proiectul ordonanţei de urgenţă aflată în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, prin care se propune blocarea posturilor bugetare vacante. FSNPPC a solicitat ca MAI să nu intre sub incidenţa acestei ordonanţe, deoarece deficitul mare de personal cu care se confruntă deja Ministerul Afacerilor Interne are ca efect negativ, între altele, suprasolicitarea membrilor noştri de sindicat, prin efectuarea unui număr considerabil de ore suplimentare.

Ministrul Afacerilor Interne a confirmat faptul că MAI va continua proiectele pe linie de resurse umane, aflate deja în derulare, respectiv trecerea în corpul ofiţerilor, prin concurs, a agenţilor/subofiţerilor care îndeplinesc condiţiile legale, precum şi încadrarea unor posturi vacante din sursă externă.

De asemenea, doamna Carmen Dan ne-a asigurat că absolvenţii promoţiilor de ofiţeri, agenţi şi subofiţeri/maiştri militari din acest an vor primi la timp repartiţiile şi vor fi încadraţi în posturile respective conform graficului aprobat.

Menţionăm că, tot astăzi, FSNPPC a adresat o scrisoare prim-ministrului României, solicitând rezolvarea unei liste concrete, de cinci revendicări salariale şi profesionale cu care se confruntă membrii noştri de sindicat (scrisoarea este publicata integral pe contul nostru de facebook - snppc.ro).

De asemenea, am adus la cunoştinţa guvernanţilor faptul că, în situaţia în care rezultatele dialogului social nu vor fi viabile şi oportune, ne rezervăm dreptul legal de a considera conflictul de muncă deschis, situaţie în care vom recurge la toate căile de acţiune sindicală prevăzute de legislaţia în materie.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: