Comunicate

COMUNICAT din 13.12.2017: 20 decembrie – miting autorizat al FSNPPC, în faţa sediului MAI

COMUNICAT din 13.12.2017: 20 decembrie – miting  autorizat al FSNPPC, în faţa sediului MAI

În cursul acestei dimineţi, la Primăria Capitalei a fost semnat Protocolul dintre FSNPPC şi Comisia tehnică de avizare a acţiunilor publice, urmând ca documentul să fie aprobat şi de primarul general. Protocolul autorizează mitingul FSNPPC solicitat pentru data de 20 decembrie a.c., în faţa sediului MAI din P-ţa Revoluţiei nr. 1, unde aşteptăm 1.000 de persoane. Protestul solicitat în faţa sediului central al PSD nu a fost aprobat.

Revendicările noastre privesc:

- salarizarea precară a personalului, cu referire concretă la Anexele 6 şi 8 din Legea cadru de salarizare nr. 153/2017, lege care se va aplica de la 1 ianuarie 2018 (cele două anexe reglementează familia ocupaţională ,,apărare, ordine publică şi securitate naţională”, precum şi personalul contractual din acest sistem). Amendamentele FSNPPC privind majorarea salarială, 40% pentru intervenţia de la domiciliu şi majorarea (nu sporul!) pentru SDSL fost depuse, în 23.11.2017, atât la Ministerul Muncii, cât şi la MAI (a se vedea ataşamentele foto din 23.11.2017);

- subfinanţarea Sistemului de ordine / siguranţă publică, aceasta fiind cauza directă a lipsei de personal şi a logisticii deficitare; problema în cauză a fost adusă, în scris, la cunoştinţa tuturor autorităţilor responsabile din Administraţia Prezidenţială, Parlament, Guvern şi MAI.

Considerăm că subfinanţarea MAI ucide, prin aceea că are repercusiuni negative asupra capacităţii operaţionale de îndeplinire a misiunilor prevăzute de lege, în folosul comunităţii, dar şi asupra protecţiei poliţiştilor, supuşi permanent ultrajelor şi altor forme de agresiune fizică ori psihică (a se vedea cazurile nefericite din cursul acestei luni, când mai mulţi colegi, atacaţi cu o violenţă extremă, au fost spitalizaţi în stare foarte gravă).

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: