Comunicate

COMUNICAT din 21.09.2017 - O iniţiativă FSNPPC, concretizată ieri: Legea pentru aprobarea OUG 56/2017

COMUNICAT din 21.09.2017 -                      
O iniţiativă FSNPPC, concretizată ieri: Legea pentru aprobarea OUG 56/2017

În urma scrisorii trimise (foto ataşată), în data de 10 iulie a.c., premierului României, preşedintele FSNPPC, Dumitru Coarnă, a avut trei întâlniri succesive, la sediul Guvernului, în zilele următoare, cu domnul Mihai Tudose, referitoare la revendicările formulate de către noi, pe marginea finanţării necorespunzătoare a sistemului de ordine publică şi, în special, a salarizării poliţiştilor / personalului contractual din MAI (conform majorărilor aplicate, de la 1 iulie a.c., unor categorii de personal militar şi civil din familia noastră ocupaţională).

FSNPPC i-a oferit premierului soluţiile juridice şi a formulat textual amendamentele aferente, care s-au materializat, ulterior, în OUG nr. 56 din 04.08.2017, aprobată ieri, 19 septembrie, prin Lege, de către Senatul României.

În concret, începând cu data de 1 octombrie 2017, se majorează cu 10% cuantumul brut al salariilor de funcţie ale poliţiştilor şi cu 15% cuantumul brut al salariilor de bază ale personalului civil.

Un alt amendament foarte important al FSNPPC, inclus în corpul legii: majorările acordate se aplică la salariul de funcţie / salariul de bază cuvenit, care nu poate fi mai mic decât salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată, de 1.450 lei, şi se adaugă la acesta.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: