Comunicate

COMUNICAT din 27 iunie 2017: Ordinul MAI privind majorarea de 40% va fi semnat azi

COMUNICAT din 27 iunie 2017: 
Ordinul MAI privind majorarea de 40% va fi semnat azi

În cursul dimineţii de azi, 27 iunie 2017, a avut loc, la sediul MAI, ultima şedinţă de dialog social pe tema proiectului de Ordin referitor la aplicarea majorării salariale de 40%, stabilită prin OUG nr. 9/2017, în urma protestelor din anul acesta ale organizaţiilor noastre sindicale.

Aşa cum v-am informat, deja, pe toate canalele de comunicare (intranet şi internet), reprezentanţii MAI şi-au însuşit punctul de vedere al FSNPPC, referitor la modul de calcul al acestei majorări salariale, transmis ministrului Afacerilor Interne prin adresa nr. 575/26.06.2017:

salariul de bază/ solda de funcţie/salariul de funcţie (impartit la nr de ore lucratoare) x 40% x numărul ore planificate pt. intervenţie la domiciliu

Concret, prin formula de calcul propusă de noi se va obţine o creştere de la circa un leu/oră de permanenţă, cât prevedea varianta iniţială a MAI, la minim 4 lei/oră, ceea ce va conduce, în final, la o majorare mai substanţială a venitului lunar înscris pe fluturaşul de salariu al angajaţilor MAI care îşi vor da acordul pentru efectuarea intervenţiei de la domiciu.

Ordinul va fi semnat azi de către ministrul Afacerilor Interne, iar mâine, 28.06.2017, va fi publicat în Monitorul Oficial, partea I.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Parteneri SNPPC: