Recentele comentarii lansate în mass-media de către unii jurnalişti sau, în spaţiul virtual, de către persoane mai mult sau mai puţin interesate de subiectul pensiilor militare de stat, au creat nedumerire în rândul opiniei publice, al angajaţilor din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi, mai ales, al cadrelor militare în rezervă şi în retragere, care ne adresează, în mod legitim, întrebări cu privire la zvonurile apărute pe marginea unei eventuale modificări a Legii nr. 223/2015.
După cum v-am informat şi în comunicatul nostru de ieri, pentru o justă documentare, am adresat o interpelare oficială, pe această temă, ministrului Afacerilor Interne, care deţine şi calitatea de senator în Parlamentul României, de la care aşteptăm, cu celeritate, un răspuns edificator.
Tot în cursul zilei de ieri, preşedintele SNPPC a avut o discuţie cu preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Camerei Deputaţilor, deputatul PSD Dorel-Gheorghe Căprar (având în vedere calitatea de for decizional al acestei instituţii parlamentare), care a dat asigurări că Legislativul nu lucrează la modificarea actului normativ în cauză.
Totuşi, dat fiind contextul creat, în temeiul competenţelor conferite de lege şi al statutului său juridic, SNPPC va monitoriza cu atenţie orice eventuală tentativă legislativă de modificare/completare a Legii nr. 223/2015, în special a vârstei standard de trecere în rezervă şi a sistemului de referinţă privind calculul pensiei militare de stat.
BIROUL EXECUTIV CENTRAL