Comunicate

COMUNICAT - solidari cu comisarul Paul ANDREICA -

COMUNICAT
- solidari cu comisarul Paul ANDREICA -

Stim cu toții că profesia de polițist este, pe cât de onorantă, pe atât de periculoasă și marcată de imprevizibil.

Astăzi după-amiază, în jurul orei 17.30, a fost adus la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Bistrița comisarul Paul Andreica, șeful Serviciului Investigații Criminale din cadrul IPJ Bitrița-Năsăud, membru SNPPC, fost lider teritorial de sindicat, implicat într-un schimb de focuri în cartierul Subcetate, pentru reținerea autorului jafului armat de la Banca Raiffeisen, de pe strada Năsăudului, care a avut loc acum câteva zile în acest oraș.

Diagnosticul de etapă al colegului nostru a fost următorul: plagă împușcată braț stâng, suspect fractură humerus stâng, pe când interlopul urmărit a prezentat o plagă împușcata la nivelul coapsei.

Opinia publică locală este indignată de faptul că pericolul social reprezentat de către Dorin Sima, zis Vampiru, făptașul în cauză, care a mai tâlhărit un taximetrist din Satu Mare, în anul 2003, se pare că nu a fost apreciat ca fiind semnificativ pentru societate, atât timp cât atacatorul a fost liber, nefiind la prima infracțiune de acest gen.

Comisarul Paul Andreica este în slujba Poliției Române din anul 1996, de la doar douăzeci de ani, când a devenit subofițer în cadrul Biroului Criminalistic al Poliției Municipiului Bistrița. El se află acum într-o clinică din Târgu-Mureș, unde a fost transportat cu un elicopter SMURD, având o rană de glonț în braț, dar cu satisfacția că făptașul a fost prins și nu va mai pune viața altor cetățeni în pericol.

SNPPC este alături de comisarul Paul Andreica, aflat acum într-un moment de grea cumpănă, și va depune eforturi concrete în vederea ajutorării sale și a familiei, pentru recuperarea capacității profesionale și revenirea cu forțe depline la locul de muncă, dar și alături de cei dragi.

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

Foto - bistriteanul.ro

Parteneri SNPPC: