Comunicate

COMUNICAT - Suntem solidari cu agentul principal Andrei Ovidiu, membru SNPPC!

COMUNICAT - Suntem  solidari cu agentul principal Andrei Ovidiu, membru SNPPC!

COMUNICAT

Suntem solidari cu agentul principal Andrei Ovidiu, membru SNPPC!

În ultimele zile, mass-media au relatat, pe larg, incidentul de natură penală petrecut în cursul nopţii de joi spre vineri, săptămâna trecută, în Capitală, avându-l ca protagonist pe fostul parlamentar Boureanu Cristian Alexandru, care l-a insultat şi l-a agresat fizic pe agentul principal Andrei Ovidiu, din cadrul Brigăzii de Poliţie Rutieră a DGPMB, membru SNPPC.

Cazul a fost amplu mediatizat, fiind comentat, zi de zi, din perspectiva dreptului penal, dar şi din punct de vedere civic-moral, de foarte mulţi reprezentanţi ai breslei jurnalistice, de diverşi analişti-comentatori, mai mult sau mai puţin avizaţi, de formatori de opinie, dar şi de cetăţeni, în calitate de observatori îndreptăţiţi ai mediului social cotidian.

Nu reluăm dezbaterea cazului, considerând că imaginile foto şi video, prezentate în mass-media, relevă clar faptul că reacţia de autoapărare a colegului nostru ultragiat, sub aspectul Codului Penal, a fost determinată de agresivitatea verbală şi, mai ales, fizică a fostului parlamentar. În sensul celor afirmate, redăm doua pasaje din comunicatele oficiale, emise în urmă cu câteva zile de instituţiile judiciare abilitate să cerceteze cazul şi să dispună soluţii legale:

"La data de 09.06.2017, în jurul orelor 01:30, inculpatul Boureanu Cristian Alexandru, aflându-se în calitate de pasager într-un autoturism, pe locul din dreapta-faţă, vehiculul fiind oprit în trafic de un echipaj de poliţie rutieră pe Bd. Aviatorilor, în zona restaurantului Pescăruş, s-a manifestat violent la momentul solicitării documentelor de identitate de către un agent de poliţie din cadrul DGPMB – Brigada Rutieră, în sensul că l-a ameninţat, i-a prins degetele mainii drepte prin inchiderea portierei autoturismului, i-a rupt cămaşa uniformei de serviciu şi l-a lovit cu genunchiul în zona inghinală, provocandu-i leziuni traumatice care pot necesita un numar de 7-8 zile de ingrijiri medicale", se arată în referatul cu propunere de arestare preventivă al Parchetului.

”Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus, prin ordonanţă, la data de 10.06.2017, reţinerea inculpatului pentru o durată de 24 de ore. Inculpatul Boureanu Cristian Alexandru va fi prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sectorului 1 Bucureşti”, anunţă, într-un comunicat de presă, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

.....................

Precizăm că, în calitate de membru SNPPC, agentul principal Andrei Ovidiu are dreptul şi va beneficia de asistenţa juridică a sindicatului nostru, care-l va consilia şi-l va susţine, sub toate aspectele, până la aflarea integrală a adevărului şi soluţionarea definitivă, din punct de vedere penal, a acestei cauze.

Suntem solidari cu agentul principal Andrei Ovidiu şi susţinem, ca întotdeauna, concret, nu doar prin vorbe fără acoperire, drepturile tuturor poliţiştilor din România confruntaţi cu ofense, ameninţări şi agresiuni din partea persoanelor care se cred mai presus decât legea şi normele morale de convieţuire socială!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL - SNPPC

Parteneri SNPPC: