Comunicate

Conducerea sindicatului se delimiteaza de opiniile personale in numele SNPPC

Conducerea sindicatului se delimiteaza de opiniile personale in numele SNPPC

Având în vedere anumite luări de poziție publică exprimate ca fiind din partea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual, conducerea S.N.P.P.C. face următoarele precizări:

Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (S.N.P.P.C.) este organizație sindicală reprezentativă la nivelul Ministerului Afacerilor Interne cu cei mai numeroși membri, ofițeri de poliție, agenți de poliție și personal contractual.

Pozițiile publice ale S.N.P.P.C. sunt exprimate numai de către persoanele abilitate de către conducerea organizației, în baza unui mandat, orice altă opinie individuală exprimată de membri ai sindicatului nereprezentând nici organizația sindicală și nici pe cei peste 45.000 de membrii.

Referitor la relația Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual cu Ministerul Afacerilor Interne, dorim să subliniem că aceasta este una corectă, eficientă și de colaborare, în strictă conformitate cu prevederile legale.

În baza acestui parteneriat, în mod periodic, conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual are întâlniri de lucru cu conducerea Ministerului Afacerilor Interne, iar rezultatul acestei relații s-a materializat în anul precedent în numeroase proiecte care au privit plata la termen a drepturilor polițiștilor, achitarea unor restanțe financiare, îmbunătățirea condițiilor de muncă și a logisticii structurilor din MAI ai căror membri îi reprezentăm.

În aceste condiții, conducerea Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual se disociază de pozițiile individuale exprimate în spațiul public de către anumiți membri ai organizației noastre, poziții care de multe ori sunt în contradicție, inclusiv cu obiectivele organizației noastre.

De asemenea, apreciem că interesele individuale și agenda proprie a unor membri ai Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual nu pot fi prezentate în spațiul public ca aparținând organizației noastre.

PREŞEDINTE

Marin GRUIA

Parteneri SNPPC: