Comunicate

DECEMBRIE 2004 - DECEMBRIE 2019: DE 15 ANI, ÎN AVANPOSTUL MIȘCĂRII SINDICALE DIN ROMÂNIA!

DECEMBRIE 2004 -  DECEMBRIE 2019: DE 15 ANI, ÎN AVANPOSTUL MIȘCĂRII SINDICALE DIN ROMÂNIA!

Cea mai mare si mai puternica organizatie sindicala din domeniul ordinii publice - Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne (SNPPC) - s-a constituit la data de 21.12.2004, prin Sentinta civila nr. 8468/21.12.2004, pronuntata de Judecatoria Sectorului 6, Bucuresti.

Efect secundar al demilitarizarii Politiei si al integrarii europene a Romaniei, SNPPC a aparut intr-o perioada inca tulbure sub aspectul  absorbtiei depline a valorilor democratice, specifice unei Politii civile, perioada in care infiintarea unei organizatii sindicale, in MAI, era de neconceput, la vremea respectiva, in acceptiunea conducerii acestei institutii.

,,Sindicatul National al Politistilor si Personalului Contractual din Ministerul Afacerilor Interne s-a constituit in scopul apararii drepturilor si promovarii intereselor profesionale, economice, sociale, culturale si sportive ale membrilor sai, prevazute in legislatia nationala, in tratatele, acordurile si conventiile internationale la care Romania este parte, in acordurile privind raporturile de serviciu si contractele colective de munca.”  (Statutul SNPPC, art.1)

Vointa si curajul membrilor fondatori – multi dintre acestia fiind prezenti, si astazi, in marea noastra familie, altii fiind in rezerva sau, si mai trist, plecati dintre noi, pentru totdeauna – au fost atributele determinante care au stat la temelia acestei constructii sindicale unice in tara noastra, iar determinarea celor care au aderat la SNPPC a constituit suportul consolidarii sindicatului nostru.

SNPPC are, in prezent, 76 de birouri teritoriale si peste 40.000 de membri in toata tara. Prin extindere si numar de membri, SNPPC este cel mai important sindicat din Inspectoratul General al Politiei, Inspectoratul General al Politiei de Frontiera si din multe alte structuri ale MAI.

In sprijinul membrilor sai si familiilor acestora, pentru a le oferi ajutor atunci cand au cea mai mare nevoie, SNPPC a infiintat Fundatia Sfantul Nicolae - Ocrotitorul Politistilor.  Printre cele mai importante obiective umanitare ale organizatiei, se numara, pe langa intrajutorarea politistilor, acordarea de sprijin pentru persoanele defavorizate, promovarea identitatii nationale, identificarea si promovarea tinerelor talente in diverse domenii cultural-artistice, stiintifice si sportive.

In realizarea scopurilor sale, SNPPC a dezvoltat parteneriate puternice la nivel local, national si european. FSNPPC - la nivel de federație dezvoltată de SNPPC - este  afiliata la cea mai mare confederatie sindicala din Romania, CNS Cartel ALFA, iar presedintele organizatiei noastre detine si functia de vicepresedinte al Biroului executiv Cartel ALFA. De asemenea, suntem membri fondatori ai EPU - European Police Union, cea mai importanta organizatie de profil, recunoscuta la nivelul Uniunii Europene, unde detinem functia de vicepresedinte.

LA 15 ANI DE LA FONDARE, CREDEM CU TĂRIE ÎN SLOGANUL ADOPTAT DE NOI:

AM PORNIT CU ÎNCREDERE ȘI CURAJ, CONTINUĂM PUTERNICI ȘI UNIȚI!

BIROUL EXECUTIV CENTRAL

 

Parteneri SNPPC: